Z důchodců dělá blbce levice, ne Mádl a Issová

Vlna odporu se zvedla po uvedení klipu od Mádla a Issové. Podle všeho by si ti dva společně s režisérem Zelenkou zasloužili ukřižovat, ale až poté, co by prošli uličkou hanby, aby je ti uražení senioři mohli zaházet umělými zuby.

Zajímavé je to, že nejvíce uražení se cítí tímto klipem lidé do šedesáti let. Tedy ti, na které vůbec nesměřuje. Důchodci jej buď vůbec nezaregistrovali, nebo se jím uraženi necítí. Správně pochopili, že jde o nadsázku a humor. Mádl, Issová a Zelenka rozhodně nechtějí někoho urážet. Ano, klip je sestavený z klišé a stereotypů, ale stejná klišé a stereotypy používají všechny ostatní partaje ve svých předvolebních kampaních. S tím rozdílem, že Mádl s Issovou to nemyslí vážně, na rozdíl od politických stran. A bouří se proti nim někdo?

Otázkou tedy je, kdo tu ve skutečnosti z důchodců dělá blbce. Režisér Zelenka, nebo kritici jeho klipu? Opravdu si myslí, že důchodci jsou tak hloupí, že nepochopí nadsázku a humor? Nejsou vážení, důchodci vědí stejně dobře, co to je nadsázka a humor, jako všechny ostatní generace. Nejsou to blbci, jak si možná myslí ti, jež klip kritizují.

Největšími odpůrci klipu jsou samozřejmě levičáci. Klip je mířený proti nim. Ne proti důchodcům, ale proti levici, proto ta vzedmutá vlna odporu, o důchodce tu totiž vůbec nejde. Ve skutečnosti ten, kdo tu dělá z důchodců blbce, je právě ta levice. Jak jinak si vysvětlit předvolební sliby o třináctém důchodu, poplatcích ve zdravotnictví atd.? Je to snadné, říci si, že dobře víme, co staří lidé chtějí slyšet, tak jim to řekneme a jejich hlas si koupíme. Vždyť důchodci jsou takoví a takoví, to všichni víme, když jim řekneme, že jim dáme na konci roku dva tisíce, tak oni nás půjdou volit. To oni si myslí, že důchodci jsou hloupí a dají se nachytat na laciné předvolební řeči. Jako důkaz o tom, co si o svých vlastních voličích levice myslí a kdo tu vlastně používá stereotypy, si pomohu přepisem konverzace mezi voličem a za ČSSD kandidujícím politikem, který obvolává pražské domácnosti a loví hlasy:  

"Jsem po infarktu, mám utržený sval a beru spoustu prášků," vypráví svůj příběh důchodce Marian, když se Petr Hulinský konečně dovolá. "Pak jste typický volič ČSSD," chytá se okamžitě Hulinský a začne pána lákat na zrušení poplatků u doktora.

Kdo že tu z koho dělá blbce?

Autor: Milan Zborník | sobota 24.4.2010 10:56 | karma článku: 41,76 | přečteno: 4581x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44