Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dar.p

29. 4. 2010 14:46
Dobrý článek

zaslouží si karmu. Vystihuje, co autoři klipu chtěli říci...

Oba herci mají můj obdiv za odvahu.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

28. 4. 2010 17:42
za mně karma

...mimoch. líbí se mi Vaše heslo pod fotem. ....to musí lidi fakt s_át. ;-D

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 4. 2010 17:37
Výborně!

0 0
možnosti
S

Satyriana

28. 4. 2010 17:47
Re: Výborně!

Klip považuji za hravý, černohumorný, dotažený k absurditě, vysmívající se lecčemu a leckomu, jako ušitý pro mladé. Určitě vyvolat debaty měl a také nadzvedat sukýnky ozdobné dečky a nechat vykouknout, co je pod tím.

zatímco skoro osmdesátiletá volička se zasměje a řekně "Zvířata jedny", případně "To je ale kůň krále Václava", což značí ocenění "cvoků" a jejich výstupu v rovině pobavené až něžné, spousta mladších lidí, z mé generace je pohoršeno.

Čím? Projevem, který mi dost dobře sedí ke spoustě mladých a šikovných lidí, kteří se zasmějou a tragédii by z toho nedělali? Ano, i tam se ozývají hlasy, že ne všechno jim sedne a něco je přes čáru. Souhlasím. Ale co dál?!

Zatímco nám Zelenka před očima třepe dost zajímavým varováním i před námi samými(hlavně, když si jeden přečte, jak reagoval), unikají nám ve volebním šrumci skutečné sprosťárny, lži a manipulace - a je fuk, jak jsou natřené.

A také je velmi zajímavé, co kdo v tom klipu najde. Čí že jsou to tedy hnusy?

0 0
možnosti
V

veit

28. 4. 2010 9:34
Nevšiml

A co hloupost, Zborník, nevšiml jste si, že ten klip je především hloupý?8-o

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

29. 4. 2010 12:00
Re: Nevšiml

a co vy, nevšiml jste si, že klip není hlavním tématem toho článku?

0 0
možnosti
PK

Asenad

25. 4. 2010 22:19
sukovice

Důchodci co volí levici vezmou hole a sukovice a půjdou své děti a  vnuky přesvědčit aby se umoudřily.

0 0
možnosti
IJ

Igor 1234

25. 4. 2010 18:29
Výborně!

Děkuji za tento blog, je to tak, levné řeči v podobě protikladných předvolebních slibů, to je skutečně doména levice. Kdo nepochopil, že v klipu jde o nadsázku a že na každém šprochu pravdy trochu (jistě to nejsou mladí lidé, kd tvoří skalní jádro voličů KSČm), pak je mi ho upřímně líto. Ovšem každý by si měl uvědomit, že levice to, co slibuje, zaplatí jen a jen za kapes nás všech.

Ještě jednou díky.

0 0
možnosti
Z

zeus

25. 4. 2010 22:45
Re: Výborně!

Malý dotaz. Z jakých peněz platí své sliby pravice?

Kromě toho. Pochopte, že klip kritizují za jeho nekorektnost příznivci pravice i levice. Ale pouze příznivci pravice se jej pokouší omlouvat.

0 0
možnosti
Z

zeus

25. 4. 2010 16:48
Jste na omylu

Hluboce se mýlíte.

Z tohoto klipu jsou znechuceni také mnozí příznivci pravice. Všichni ti, kteří si váží seniorů, jejich práce a jejich životních zkušeností, bez ohledu na to, kdo kterou stranu volí.

O levici a jejich voličích si můžete myslet, co chcete. Ale mluvit o oblbování jen proto, že se Vám nelíbí argumenty protistrany, to vypovídá mnohé. O Vás.

Často se argumentuje právem vyslovit názor. V tom případě tedy nechápu, proč zakazujeme demonstrace fašistů a odsuzujeme je za popírání holokaustu. Vždyť jenom vyslovují "názor" ne?

Víte, kdyby ta trojka dala dohromady nějaký provokující, ale vtipný skeč. Asi bych jim zatleskal. Takhle je mi jich pouze líto. Já nemám nic proti nadsázce. Jenže tento klip je urážející a vulgární. Podněcuje nevraživost mezi generacemi a nijak nepřispívá tak často kritizované nekulturnosti politiky. Jenom přilévá oleje do ohně a vše zhoršuje. Navíc je prvoplánově stejně hloupý, jako agitky z 50ých let. A z toho mám větší strach.

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

25. 4. 2010 17:42
Re: Jste na omylu

a nemůže to být tak, že na omylu jste vy? Zaprvé, nikde jsem nenapsal, koho a jak ten klip pobuřuje. Za druhé, pokud mluvíte o tom oblbování protistrany, tak tejně je to ve vašem případě vůči tomuto klipu. Ať je jaký je, používá argumenty, které se vám evidentně nelíbí. Ten klip dle mého názoru nikoho neoblbuje, jen používá spoustu klišé a stereotypů, vyvolal diskuzi. Narozdíl proti tomu levice své voliče oblbuje a to zcela bez ostychu a veřejně, stejně tak, jako své příznivce oblbují jiné politické proudy, každý po svém způsobu. Za třetí, lidem, kteří si seniorů váží, je tenhle klip úplně volný (asi tak jako mně), protože mají na starosti jiné věci, které je rozčilují, když vidí, jak se seniory může zacházet. A pokud si někdo myslí, že tenhle klip může nedejbože vyvolávat třídní nenávist, tak by se němel koukat snad ani na večerníčka, protože tam se to takovými stereotypy jen a jen hemží, stejně jako u Ladova Mikeše.

0 0
možnosti
S-O

SRPŠ - OPZHN

25. 4. 2010 9:15
Jen dobrá levá i pravá je celá - tak i naopak

Člověk handicapovaný duševně či fyzicky na půl těla je různě invalidní, tedy slušně řečeno různě hodnotný od slova value, validita - hodnota, váha, cena, význam.

Organizmus i stát kde se pravá i levá strana (ideoligie i organizmu) odpuzují, nebo přímo směřují k destrukci - rozpadu státu i osobnosti je schizofrenní, nesvéprávný tím více, když se vzájemnost ataků stává už nekontrolovatelnou - to v rovině svislé.

V rovině horizontální je známo že i lidská "troska" fyzicky může dosáhnout rozumem i na Nobelovu cenu, ale u organizmu bez pžiměřeně vyvinuté mozkovny, případně pozbytí schopnosti racionáního i sociálního cítění jsou pak i svaly spíš na obtíž.

      Co je vtipného na schování občanky bábě aby nemohla jít se svými zkušenostmi ani volit? Když jsme si mohli přečíst že jiný mladík nechal týden ležet na zemi i svého otce bez pomoci, můžeme čekat už záhy návrh  vozit staré do kafilerky?

Když tohle dávno rozsoudil v pohádce i soudce Ooka, soudím že aktérům už nepomůže ani mít PC na WC.

0 0
možnosti
B

bagatella

25. 4. 2010 7:20
A kdo dělá

blbce z pravicových blogerů ?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

28. 4. 2010 17:45
Re: A kdo dělá

jsem sice taky pravičák....ale tahle hláška se Vám celkem povedla :-)

0 0
možnosti

jarinka

25. 4. 2010 7:05
Dlouhodobá paměť.

Důchodci nejsou hloupí, jak správně píšete. Nenechají se oklamat žádnými šoty a žádnými předvolebními sliby, protože oni mají něco mnohem věrohodnějšího a cennějšího - dlouhodobou paměť a zkušenosti. Někteří dokonce pamatují první buržoazní republiku, pány či sluhy, bohatství či bídu. Mnoho jich zažilo válku, poválečné nadšení a budování, mnozí se nezištně účastnili takzvaných staveb mládeže. Proto naprostá většina nebude volit rychlozbohatlíky, kteří to pak během několika let rozkradli, a teď by chtěli hlásat do světa tu svoji spravedlnost.. Jejich mozky už prostě neovlivníte, to si můžete zkoušet na mladých.

0 0
možnosti
JS

Spring-peace

25. 4. 2010 9:28
Re: Dlouhodobá paměť.

OK, a kdo v 1948 zvolil komunisty? Nebyli to zrovna tito nyní důchodci? Moc dobře si pamatuji moji babičku, dříve živnostnici, která měla pár stovek důchodu za komunistů (400Kč). Musela načerno šít šaty až do smtri, aby se nemusela chodit pást. To je ta dlouhodobá paměť zase u mě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2076x
Třicetiletý optimista, který je šťastný a spokojený a tím demoralizuje své okolí.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám