Strašení Kalouskem

Po loňských volbách a vítězství současné koalice jsem se naivně domýšlel, že krom jiného konečně končí ona doba, kdy za všechno může Kalousek. Do té doby jsem měl totiž pocit, že za všechno zlé, co se mi děje, může tohle monstrum, jak se mi tehdejší opozice snažila nakukat. Teď je tehdejší opozice u moci a kdo by to byl neřekl, za všechno zlé zase může Kalousek…

Po včerejším projevu pana ministra Dienstbiera, jehož otce jsem si velmi vážil, jako bych se vrátil o rok zpět. Vláda se s opozicí dohodla na změnách ve služebním zákoně, které pan Dienstbier považuje za veskrze špatné. A kdo za to může? Zase Kalousek, který celou vládu vydírá a usurpuje a prosadil změny, po kterých volala i velká část koaličních poslanců.

Když jindy slyším mluvit pana Babiše, jak obhajuje něco, co by se ne každému muselo líbit, tak za to samozřejmě může Kalousek. Místo skutečné práce ministerstvo financí teď tahá kostlivce ze skříní, svádí to na Kalouska a pokud náhodou zveřejněná makrodata o hospodářství a průmyslu vyzní pozitivně, tak se plácá v hruď a zřejmě si vůbec neuvědomuje, že současný růst jeho ani Zemanova vláda vůbec neměli ještě šanci ovlivnit a vychází tak z vlády, ve které seděl i ten ďábel Kalousek.

To samé poslouchám i z úst jiných ministrů. Ministr zdravotnictví mluví o poplatcích zavedených Kalouskovou vládou, premiér Sobotka také nevynechá den, kdy by arcisatana nezmínil jako původce veškerého zla. Fascinace současné vládní koalice panem Kalouskem dosáhla epických rozměrů, za které by se nemusela stydět ani KLDR se svými Kimy. Jakmile se něco nepovede, hodí se to na Kalouska.

Téměř mýtická postava tohoto zloducha má však i spoustu příznivců, kteří dokáží ocenit jeho postoj k hospodářské krizi, díky kterému jsme tím vším prošli s nejmenším nárůstem deficitu ze zasažených zemí. Ocenit jej dokázali i přední evropští ekonomové, když mu udělili několik cen za nejlepšího ministra financí regionu a Evropy. S jeho kroky se ztotožňuje i podstatná část ekonomické obce a i někteří jeho odpůrci již přiznávají, že se mu dost věcí prostě povedla. Nicméně v očích masy je Kalousek stále vnímán jako vrah neviňátek a současná vláda místo toho, aby se předvedla, co opravdu dokáže, tak raději oprašuje strašáky a odvrací pozornost od svojí vlastní nečinnosti. Kalousek a spol. v opozici dělají jen svojí práci, stejně jako jste jí dělali vy. Takže přestaňte nás už otravovat Kalouskem a začněte již něco dělat, nebo si lidi budou myslet, že jste větší hrozbou pro jejich děti, než byl Kalousek, Nečas a Topolánek dohromady…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Zborník | pátek 8.8.2014 11:20 | karma článku: 18,44 | přečteno: 578x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95