Lepší, než mrtví komunisti

Tuším, že touto úvahou rozvířím diskuzi, která k mé osobě nebude zrovna nejlichotivější, nicméně po dnešních projevech komunisty Grebeníčka v poslanecké sněmovně si jí nemohu odpustit. O co jde? Vládní koalicí připravovaný zákon o odškodnění politických vězňů a disidentů minulého režimu počítá s odebráním částí důchodů lidem, kteří tento režim aktivně podporovali a jiným způsobovali utrpení. Tento zákon vnímám jen a jen pozitivně, naopak, šel bych ještě dál. Ne tak soudruh Grebeníček, který bojovníky proti totalitnímu režimu označil za teroristy.

Komunistické režimy jsou dle mého názoru naprosto totožné s těmi fašistickými, nacistickými a dalšími totalitními režimy po celém světě. Upírají lidem základní práva na svobodu slova, pohybu, podnikání, své občany vraždí a pronásledují za názory odlišné od těch oficiálních, atd. Jsou to tedy režimy teroristické. Mohl bych ve výčtu zla, které tyto režimy sebou nesou pokračovat na dalších několik stránek. Jde tedy o režimy teroristické a proti nim je třeba bojovat, třeba i se zbraní v ruce. Nechci se moc pouštět do spekulací, jak bych se choval já, kdybych v některém z takových režimů žil, nicméně zcela rozumím všem těm odbojovým skupinám, které se nebály proti těmto režimům pozvednout zbraň a nasazovat svůj vlastní život. Včetně bratrů Mašínů.

 V průběhu historie lidstva se po celém světě proti různým (nejen totalitním) režimům zvedaly vlny odporu, které s větší či menší úspěšností dokázali dělat revoluce. Charakter nově nastoleného režimu lze pozorovat hned v prvních měsících revoluce a to podle toho, jak se vypořádává se svými politickými oponenty. Komunismus nebo fašismus je popravovaly. Sametová revoluce v roce 89 je nedokázala ani poslat do důchodu. Komunisté se na chvilku stáhli do ústraní, ale nyní opět fungují jako legální strana, která pokračuje v duchu staré KSČ. Tedy strany, která byla teroristická. Nyní, více jak 20 let po pádu komunistického režimu se náš stát snaží alespoň lehce odškodnit ty, kteří se tomuto terorismu nebáli postavit a často za to zaplatili nejen zdravím, ale i životem. Jen ať si komunisti vzpomenou, jak řešili oni přechod k tomu svému režimu v roce 1948. Hromadné zatýkání, cesty na Sibiř, popravy. A my? My tu dvacet let po revoluci řešíme důchody obětí a vrahů a pokračovatelé teroristických skutků z řad KSČM na půdě parlamentu ČR naopak za teroristy označují oběti.

 Soudruzi! Chci vám sdělit toto: vy a vám podobní, co si nyní dovolujete svými výroky znevažovat bojovníky nejen protikomunistického odboje, zamyslete se. Skutky vašich předchůdců nikdy nemohou být řádně splaceny a jejich zvěrstva nelze omluvit. Držte tedy huby a buďte rádi, že vás v tom devětaosmdesátém nepostříleli, protože vy byste to v dikci své ideologie udělali bez váhání, jak jste nám již několikrát v historii nedávné předvedli. Navrhovaný zákon je pro vás určitě lepší, nemyslíte?

Více o zákonu zde:    http://zpravy.idnes.cz/zakon-o-odboji-uctiva-terorismus-rekl-grebenicek-poslanci-na-protest-odesli-1vt-/domaci.asp?c=A110211_111517_domaci_kop

Autor: Milan Zborník | pátek 11.2.2011 13:30 | karma článku: 30,86 | přečteno: 1635x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44