Bárta sledoval politiky ODS! No a?

Kde to žijeme pani? Dyť se na to podivejte, tady v tom státě vás klidně můžou nechat špehovat jako za komunistů! Za těch se ale žilo co? To vám povidám, hrůza to je!

Poslední „aférka“ kolem sledování pár naprosto bezvýznamných politiků mi přijde jako dozvuk okurkové sezony. ABL před čtyřmi roky na něčí zakázku začala sledovat dva lidi, aby na ně vytáhla bůhví co. Najímání bezpečnostních a detektivních agentur na sledování osob se nám může zdát jako poněkud neetické chování, nicméně zákon nic takového nezakazuje. ABL a další bezpečnostní agentury jen zaplnili mezeru na trhu. A teď se z toho dělá aféra. Kolik lidí nechává sledovat svého manžela nebo manželku? Kolik lidí chce vědět, co dělají jejich dospívající puberťáci po škole? Kolik lidí chce znát schůzky svých obchodních konkurentů? Přiznám se, že nevím, nicméně se to děje, zákon to povoluje a pokud agenti nedělají nic nezákonného, tak proč se kolem toho děje takový humbuk? Nafotit na ulici vás může každý, zaznamenat si dobu, kterou strávíte v restauraci, to také není zakázáno. Tak o co tu jde?

 Klasika, jde jen o předvolební tahání se. ČSSD toho okamžitě využívá ve svůj prospěch a začíná mluvit o policejním státě a mafiánských praktikách, ač sama má jistě s podobnými aktivitami mnohem větší zkušenosti, jen si vzpomeňte na ty různé pauzičky, kdy se na někoho něco objevilo, myslíte si, že to bylo dílo náhody a něčí dobré vůle? ODS se samozřejmě také durdí, zejména pak křídlo, pro které VV znamená přímé ohrožení teplých křesel a plných koryt. Ve skutečnosti je to většině lidí úplně jedno. Pokud se tedy má podobná kauza řešit, měl by se hledat zadavatel, pro ABL to byl jen kšeft jako kterýkoliv jiný. Nejzajímavější na tom celém také je, že nejvíce křičí ti, co by zde nejraději zavedli staré pořádky, kdy bylo špiclování denním chlebem a kde vás špicloval přímo stát a vy jste s tím nemohli nic dělat. Těm tato kauzička vadí ze všech nejvíce.

 Neustále se mluví o různých agentech provokatérech, o větším dohledu nad úředníky ve státní správě, o větší kontrole politiků. Nejlépe by nad všemi měl sedět nějaký ten big brother a sledovat, jestli náhodou ten či ten nezpronevěřuje peníze za kancelářské papíry, nebo nesedí na záchodě moc dlouho (když u tam sedí za naše prachy). Vedle toho všeho by nějaká malá sledovačka ABL byla úplná prkotina. Bývalý majitel ABL a současný ministr dopravy Vít Bárta se snaží vehementně bránit, že on s kauzou nemá nic společného. Pochybuji, že by o tom vůbec věděl, i kdyby v tom ABL prsty měla. Jako šéf takové společnosti nemůže vědět o každém byznyse, který firmou proběhne. Řídil úspěšnou společnost, která dostávala zakázky a toto byla jedna z nich. Nic víc, nic míň. Celé toto je jen záminka pro očernění soupeře v rámci předvolebního boje. I když si o VVčkách myslím svoje, jedno jim upřít nelze. Vít Bárta je jedním z nejschopnějších ministrů dopravy, kterého kdy tato zem měla. Funguje tak, jak by měl každý ministr fungovat: jako manažer velké firmy. Doufám, že celá tahle kauza bude ukončená jako nesmyslná , protože Bárta je schopný ministr a byl i schopných manažerem, protože jeho ABL  evidentně o zakázky nouzi neměla. Pokud v tomto státě je umožněno soukromým agenturám sledovat běžné občany, musíme se holt smířit s tím, že má-li na nás někdo podezření, může nás nechat sledovat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Zborník | pondělí 4.10.2010 11:32 | karma článku: 46,91 | přečteno: 16728x
  • Další články autora

Milan Zborník

Nepalte knihy, prosím!

10.7.2016 v 8:49 | Karma: 12,71

Milan Zborník

Hajlující Zeman?

15.4.2015 v 10:10 | Karma: 22,76

Milan Zborník

Jsem skutečným přítelem Ruska

31.3.2015 v 11:40 | Karma: 29,95

Milan Zborník

Strašení Kalouskem

8.8.2014 v 11:20 | Karma: 18,44