Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Založení první pro-čínské politické strany v EU

Tiskové agentury Reuters, Mediafax a L.I.R.P.A. uveřejnili zprávu, že došlo k registraci názvu politické strany do rejstříku MV ČR, která má ve svém programu prosazování konceptu vědeckého rozvoje, tržního socialismu a Konfucianismu, jímž má prosazovat čínský způsob řešení společensko-ekonomických otázek v ČR s výhledem pro celou Evropskou Unii.

Název této politické strany je  SHU-ZHONG, což je složenina ze dvou čínských výrazů, které má také tato strana ve svém logu, znamenající SHU - sympatická spolehlivostZHONG  - empatická snášenlivost.

Podle vyjádření jejích představitelů, je ČR ideální cestou jak proniknout na jednotný evropský trh myšlenek a ideálů v parlamentu EU či jiných evropských institucí získávajících stále větší vliv, protože zdejší politické prostředí je v poslední době charakteristické etablováním politických stran a hnutí zakládaných jen za účelem prosazení vlastních ekonomických zájmů jednotlivých podnikatelů či podnikatelských skupin, ať už v oblasti přidělování dotací (Ano 2011), získávání veřejných zakázek (Věci veřejné) či netransparentního předávání státního majetku náboženským organizacím (Top 09). Vůči takovým ekonomicko-politickým subjektům je navíc česká společnost silně tolerantní. Její politikou je také podpora současného postoje ČR, kdy neuznává:

Tibet (čínská autonomní oblast Xizang)

"Česká republika vychází z politiky jedné Číny a Tibet vnímá jako součást jejího území. Současně podporuje obnovení dialogu mezi ústřední čínskou vládou a tibetským duchovním vůdcem dalajlámou o poskytnutí širší kulturní autonomie Tibetu. Česká republika nezpochybňuje čínskou svrchovanost nad Tibetem, přesto je zájem o zachování tibetského kulturního dědictví a o kontakty s dalajlámou považován čínskou stranou za zasahování do vnitřních záležitostí ČLR. Česká veřejnost dlouhodobě projevuje rostoucí zájem o kulturní a náboženské dědictví Tibetu jako nenahraditelnou součást dědictví světového. Tento zájem je projevem otevřenosti a plurality české společnosti".

Tchaj-wan (čínská republika - Zhonghuá Mínguó - uznáván jen 23 z 196 států světa)

"Bilaterální vztahy mezi Tchaj-wanem a ČR byly ustanoveny krátce po pádu železné opony a od té doby mají vzestupnou tendenci. Cestovní ruch je jednou z mnoha oblastí, kde je posilování vzájemných vztahů patrné. Tchaj-wanci cestují rádi a ČR je pro ně dostupnou a zároveň exotickou destinací, kterou vnímají odlišně než USA či západní Evropu. Ostrovní cestovní kanceláře věnují propagaci ČR v posledních letech mnohem větší pozornost a také v médiích se stále častěji objeví zmínka o krásách země v srdci Evropy. Tchaj-wanští podnikatelé jsou velmi aktivní, pokud jde o evropský trh, pravidelně se například účastní mezinárodních veletrhů v Brně, a tak lze očekávat další příliv investic. Mezi oběma zeměmi probíhá také velmi čilá akademická výměna".

EU je nyní charakteristická především tím, že volební úspěchy zaznamenávají socialistické a lidovecké strany rozdávající peníze získané zadlužováním a tyto peníze jsou z čím dál větší míry půjčovány právě z Číny. Míra půjčených financí a ztrácení ekonomické konkurenceschopnosti členských států EU iniciovalo čínskou stranu ke kroku, kdy se chce určitým způsobem zúčastnit svobodné politické soutěže a získat určité postavení v institucích EU, které mu zaručí, jak nezmaření této půjčky členským zemím EU, která by mohla vzniknout krachem eurozóny, tak ztrátou evropské poptávky po čínském zboží vlivem následných občanských nepokojů. Prvními volbami, kterých se chce zúčastnit budou v roce 2014, tzn. voleb do poslanecké sněmovny parlamentu ČR a do parlamentu EU.

 

Čtěte na podobné téma:

Nová hedvábná stezka - Vysokorychlostní železnice Londýn-Šanghaj

Grafické schéma světové ekonomiky a zadlužení jednotlivých států

Autor: Josef Zbořil | neděle 1.4.2012 8:03 | karma článku: 11,43 | přečteno: 1073x
  • Další články autora

Josef Zbořil

Peněženka u doktora

Vyšetření nejmenované peněženky na podezření z prázdnoty v době epidemie anti-babišismu a signalizující projevy Fialovy drahoty.

26.5.2023 v 5:30 | Karma: 15,92 | Přečteno: 305x | Diskuse| Politika

Josef Zbořil

Tři příběhy Malého prince: na planetě Dotace, planetě Daňovka a Hanácké planetě

Tři příběhy Malého prince vygenerované s pomocí AI - umělé inteligence. Na planetách s pobíračem dotací, plátcem daní pro pobírače dotací a hanácké planetě.

25.5.2023 v 21:52 | Karma: 12,97 | Přečteno: 215x | Diskuse| Společnost

Josef Zbořil

Zrušme dezinformační pojem „volební urna“

České zákony o volbách zmiňují „volební schránka“ ne „volební urna“. Urna je stará římská jednotka velikosti půl amfory. Zrušme a nepoužívejme tento „dezinformační pojem“, obdobně jako to praktikuje Kanada ve francouzštině.

14.5.2023 v 14:09 | Karma: 14,81 | Přečteno: 304x | Diskuse| Politika

Josef Zbořil

Milion EUR pro Václava Moravce? Raději racionalizujme informační tok dle Richty ze 60. let

Moderátor PhDr. Václav Moravec, Ph.D. et Ph.D. (1974) působí také na Univerzitě Karlově, kde "bojuje s dezinformacemi", naposledy za milion EUR od fy. Google.Nestačila by ale "racionalizace informačního toku" dle Richty ze 60.let?

7.5.2023 v 14:06 | Karma: 25,86 | Přečteno: 612x | Diskuse| Politika

Josef Zbořil

Zrušme dezinformační pojem "popelnice"

Pokud žhavý a teplý popel do (plastových ani kovových) popelnic nepatří, tak pojem "popelnice" je anachronismem zasluhujícím si nápravu, popř. je "dezinformačním pojmem", jak je dnes v módě uvádět.

6.5.2023 v 20:38 | Karma: 20,31 | Přečteno: 506x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Hasiči při pálení čarodějnic zasahovali u dvacítky požárů, často zbytečně

1. května 2024  9:14,  aktualizováno  9:45

Na mnoha místech Česka se během včerejšího posledního dubnového večera rozhořely ohně při tradičním...

Ukrajina zasáhla další ruskou rafinérii, okupační armáda zabíjela v Oděse

1. května 2024  9:39

Sledujeme online Ruská protivzdušná obrana v noci na středu sestřelila šest dronů nad čtyřmi regiony, informovalo...

VIDEO: V jižní Číně se propadla dálnice, o život přišlo nejméně 19 lidí

1. května 2024  9:09

Nejméně devatenáct lidí zahynulo při propadu části dálnice na jihu Číny. Informovala o tom místní...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 281
  • Celková karma 11,75
  • Průměrná čtenost 1768x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".