Usvědčený dezinformátor Tomáš Zdechovský: Lži o nezávislém státu Tchaj-wan

Fact-checking vystudovaného pedagoga volného času na teologické fakultě a dalších obdobných měkkých oborů Mgr. at. Mgr. at. Mgr. Tomáše Zdechovského, MBA, který je v tématu Tchaj-wanu usvědčeným dezinformujícím lhářem.

Ex-předsedu Unie evropských federalistů v ČR Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) jsem poprvé zaregistroval během předvolební kampaně do Evropského parlamentu 2014, jako našeho tehdejšího volebního konkurenta kandidátky Strany svobodných občanů. Ani ne tak blogy či postoji, jako naším stejným datumem narození - 2.11.1979.

Evropská lidová strana (EPP), kam z ČR spadá vedle KDU-ČSL i TOP-09 a STAN, propadla v posledních volbách do evropského parlamentu v roce 2019 na cca 24% z předchozích úspěchů cca 36% v letech 2014, 2009 a 2004. Stejně jako byli lidovci součástí Národní fronty Čechů a Slováků v době nesvobody 1948-1989, tak byli a doposud jsou součástí euro-establishmentu a mocenského byrokratického aparátu, kterému můžeme děkovat za vše dobré i zlé, jak probíhá integrace evropských zemí a jakých dosahuje výsledků na globální šachovnici - tzn. hospodářský propad prožíráním pokroku předchozích generací, zadlužováním generací budoucích se zavrženíhodnou formou integrace byrokratismem a s průběžným rezignováním na hodnoty západní civilizace, kdy jen v obranné politice jsme ve stavu, kdy se cca 500 milionů Evropanů bojí cca 150 milionů Rusů a chce pomoci od cca 350 milionů Američanů!!!

U reprezentantů EPP lze vidět různorodé postoje, i když ne podle mě žádoucí snahu o demokracii ve věku umělé inteligence napravující dosavadní reálnou oligarchistickou partokracii do kybernetické autopolitiky. Nicméně vedle četných frází a floskulí, pak i vynikají výslovné lži - jako u Tomáše Zdechovského o nezávislém státu Tchaj-wan

Deinformační tweety Zdechovského o Tchaj-wanu

Tchaj-wan (Čínská republika na Tchaj-wanu) je mezinárodně neuznaný stát, který uznává 13 z 193 státu OSN a v červenci 2022 velvyslanec EU v Číně Jorge Toledo Albinana prohlásil, že EU nepodporuje nezávislost Tchaj-wanu, ale "mírové sjednocení", a dodal: "Jsme přesvědčeni, že by měla existovat pouze jedna Čína, ale v případě vojenské invaze jsme dali jasně najevo, že EU spolu se Spojenými státy a jejich spojenci zavede podobná nebo ještě větší opatření, než jsme nyní přijali proti Rusku."

Na základě Nagojské rezoluce (1981) se Čínská republika na Tchaj-wanu a Čínská lidová republika (ČLR) vzájemně dohodly v rámci aktivit Mezinárodního olympijského výboru, kdy Čínská republika na Tchaj-wanu bude používat název Čínská Tchaj-pej s jinou vlajkou než Čínské republiky a tento název je užíván pro činnost v mnoha dalších mezinárodních organizacích a při některých událostech, jako Olympijské hry, Miss Earth, Paralympijské hry, Asijské hry, Univerziády a Mistrovství světa ve fotbale či členství ve Světové obchodní organizaci. V jiných jako např. Světová zdravotní organizace členem ani není.

Dříve se pak používaly v české diplomacii pojmy „teritorium Tchaj-wan“ či „samostatné celní území Tchaj-wan“. V roce 1995 se tehdejší ministr zahraničních věcí Josef Zieleniec vyjádřil, že ČR s ČLR udržuje diplomatické styky a s teritoriem Tchaj-wanu vztahy na nevládní úrovni, přičemž důsledně respektuje politickou linii existence pouze jedné Číny, jejíž součástí je i Tchaj-wan, a ČLR jedinou legitimní představitelkou. Tchaj-wan je nicméně neoddiskutovatelnou hospodářskou i sociální realitou, přičemž i s tímto teritoriem má ČR zájem rozvíjet především ekonomickou a obchodní spolupráci. Tchaj-wan také není členem Meziparlamentní unie, která sdružuje parlamenty celosvětově, která vznikla v roce 1889, a jejímž účelem je pěstování kontaktů mezi jednotlivými parlamenty a zdůrazňuje úzkou spolupráci s OSN. Tchaj-wan také není signatářem Ženevských úmluv.

Na kolik stále v ČR držíme hodnoty listopadu 1989, kdy "pravda a láska vítězí" zhodnotíme kromě jiného i na základě volebního výsledku pro "lži Tomáše Zdechovského" ve volbách do Evropského parlamentu v červnu 2024, kdy by měl vést kandidátku KDU-ČSL.

 

Čtěte na podobné téma:

Zrušme dezinformační pojem "popelnice"

Zrušme dezinformační pojem „volební urna“

Zrušme dezinformační pojem „výherní automat“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Zbořil | čtvrtek 6.7.2023 14:17 | karma článku: 33,20 | přečteno: 1223x