Ron Paul zpětně: Bombardování Jugoslávie nemůže být hrdým okamžikem

Když se prezident Bill Clinton se svou partou "expertů" a mediálními roztleskávačkami radovali z prvních amerických "humanitárních" bomb svržených na Jugoslávii, tak republikán Ron Paul zpíval jinou písničku. "To nemůže být hrdým okamžikem pro Ameriku", řekl dne 24. března 1999 na půdě kongresu.

Republikán Paul pokračoval: "Srbsko nenapadlo jinou zemi, ale je zapojeno do špinavé občanské války, kde obě strany přispívají k násilí...Vměšování se do vnitřních záležitostí národa zapojeného do občanské války je nezákonné a nebezpečné". Ron Paul tehdy převahu nezískal. Bombardování pokračovalo. Ale lidé si jej začali všímat a naslouchat mu. Samozřejmě, že stejně jako jiní, kteří se postavili proti válce USA v Jugoslávii byl odsouzen jako "Miloševičovův omlouvač" a hůře. Prostě se lidé tehdy moc nestarali o utlačované ve světě.

Bomby USA a NATO v Jugoslávii zabily mezi 500 až 5000 nevinnými civilisty, ale to "pravdo-láskařům" vůbec nevadilo. Jamie Shea, jako mluvčí NATO prohlásil, že civilní oběti byly cenou za porážku zla: "Vždy zaplatíme za porážku zla. Nikdy to bohužel není zadarmo. Ale cena za selhání a neporažení velkého zla je mnohem vyšší".

Ale zdaleka nešlo o porážku zla, ale o jeho podporování a napomáhání mu. Z Američany vedeného útoku na Jugoslávii měli ze všech těch co porušují lidská práva přímý prospěch Ti nejhorší: vrahové nevinných lidí, aby sklidili jejich orgány.

Jak James Bovard popisuje ve svém dnešním článku pro Ron Paul Institute, tak nedávná pracovní skupina Evropské Unie zjistila, že Kosovská osvobozenecká armáda je vina z "nezákonného zabíjení, únosů, násilných zmizení, nelegálního zadržování osob v táborech v Kosovu a Albánii, sexuálního násilí, nuceného vysídlování fyzických osob z jejich domovů a komunit a ze znesvěcování a ničení kostelů a dalších náboženských míst ".

Stejně jako se neokonzervativci a "pravdo-láskaři" hrnou do války s Ruskem čím dál rychleji v posledních 15 letech, tak také Ron Paul stupňuje své stejné námitky proti válečné propagandě. A je odsuzován stejnými nálepkami, jako nevlastenecký a "Putinův nejlepší přítel."

Nyní svět ví, že Ron Paul měl tehdy pravdu a naštěstí mnoho dalších pochopilo, že ji má i dnes. Podívejte se pozorně zpětně na Rona Paula, jako odstrašujícího příkladu pro nás všechny v dnešní době:

Zdroj: Ron Paul Rewind: "Bombing Yugoslavia Cannot Be Proud Moment" (6.8.2014)

 

Čtěte na podobné téma:

Ron Paul:Proč prostě Obama nechechá Ukrajinu na pokoji?

Autor: Josef Zbořil | neděle 10.8.2014 0:59 | karma článku: 29,19 | přečteno: 1020x