Není „nikdo“ jako „Nikoho Nikdo“

„Volte pana NIKOHO NIKDO“ je překlad anglického hesla „Vote for NOBODY“ používaného při propagaci názoru, aby se lidé neúčastnili voleb. Rezignace na volbu lidí, kteří nyní rozhodují o přibližně polovině financí z vykonané práce každého pracujícího člověka je ovšem jen strkání hlavy do písku a cestou ke zlepšení stavu politiky je naopak to, aby se do ní co nejvíce občanů aktivně zapojilo a změnili věci, které pokládají za špatné.

Existuje více grafických znázornění „Vote for NOBODY“, které byly z důvodu kodexu blogera shrnuty do vlastní grafiky a překladu:

Volte pana NIKOHO NIKDO

Kdo bude dodržovat předvolební sliby? NIKDO

Kdo bude naslouchat vašim starostem? NIKDO

Kdo vás ochrání před nezaměstnaností a chudobou? NIKDO

Kdo projevuje zájem? NIKDO

Kdo říká pravdu? NIKDO

Kdo je dokonalý a bezchybný? NIKDO

Pokud zvolíme NIKOHO, věci budou lepší pro všechny. 

Je ovšem rozdíl podporovat to, aby tím kdo ideálně přerozděluje veřejné finance byl „nikdo“, čili prosazovat minimalizaci počtu politiků a byrokratů resp. maximální osobní a ekonomickou svobodu a s tím i ruku v ruce osobní a ekonomickou zodpovědnost. Chtít od veřejných služeb především zajištění spravedlnosti a vnitřní/vnější bezpečnosti a ostatní služby si vybírat na soutěžním, konkurenčním prostředí volného trhu bez vynucené solidarity pro vybrané skupiny osob – ať už na základě jakékoli víry, rasy, národnosti, sociální/ekonomické situace nebo stavu, stranictví, geografické polohy či altruismu pro cokoli. A tím, podporovat „pana NIKOHO NIKDO“ čili rezignovat na to, kdo a jak rozhoduje o svobodu omezujících regulacích a veřejných financích získaných z cca 50% zdanění každého pracujícího člověka a možná i závidět dřívějším otrokům a nevolníkům, kteří svým „pánům“ platili „jen“ desátky, či-li 10% z toho co díky své práci dosáhli.

Jestli někoho nebo něco aktivně podporovat je samozřejmě na svobodném rozhodnutí každého člověka. Pokud ale stále váháte a ještě hledáte poslední argumenty zda se na utváření české "politiky" aktivně podílet, tak existuje jedna vtipná slovní hříčka, která by vám dle mého názoru mohla pomoci se rozhodnout právě pro aktivní účast u voleb a to nejen jako volič, ale případně i jako kandidát na volenou funkci. Tato slovní hříčka zní: „V současné době se o politiku v ČR zajímají čtyři lidé, jejichž jména jsou: Každý, Někdo, Kdokoli a Nikdo. Když je potřeba zaujmout aktivní občanský postoj, tak si je Každý jistý, že jej Někdo zaujme. Může to udělat Kdokoli, ale neudělá to Nikdo. Někoho to naštve a dostane „blbou náladu“, protože je to přece zájmem Každého. Ovšem Každý si myslí, že tohle přece může udělat Kdokoli, ale Nikoho nenapadne, že Každý se na to vykašle. A výsledkem tak je, že Každý viní Někoho, že Nikdo neudělá něco,co může udělat Kdokoli.“

 

Čtěte na podobné téma:

Vývoj počtu členů politických stran v ČR

Olomoucké krajské volby 2012 - na 5% stačí i 7,5 tisíc hlasů

Autor: Josef Zbořil | čtvrtek 20.9.2012 7:12 | karma článku: 14,60 | přečteno: 871x