Místo burky pro ženy chtějme zahalovací brýle VR pro muslimy "Halal Vision PBUH"

Brýle virtuální reality "Halal Vision PBUH" by mohl být název produktu nebo služby spojené s muslimskou kulturou a tradicemi, které by skutečně věřící muslimové měli nosit,aby byli věrni, jak svému svědomí, tak i toleranci Západu.

Aby islám v ČR či kdekoli jinde na Západě znamenal svými projevy spíše mír a ne Mírov, tak vzhledem k technologickém pokroku v oblasti virtuální reality (VR), jako např. letošní brýle či head set Apple Vision Pro, lze už nyní umožnit skutečně věřícím muslimům striktní dodržování pravidel islámu, ve veřejném prostoru, neporušující vzájemnou toleranci Západní civilizace.

Brýle by umožňovaly vidění v souladu HALAL (povolený/přípustnost) a PBUH (zkratka pro "Peace Be Upon Him" , což je čestná fráze, kterou někteří muslimové používají po jakékoli zmínce v řeči nebo tisku o islámském proroku Mohamedovi nebo jiných prorocích či vyvolených osobnostech, o nichž většina muslimů věří, že byli sesláni Bohem/Alláhem). Každý muslim by tak mohl mít svého virtuálního proroka pomáhajícího mu žít mírový život a nevidět ve veřejném prostoru pro něj ty které projevy svobody jiných kultur, které jsou pro něj pobuřující a vidět svět jen z perspektivy muslimského života.

Celkově by taková inovativní aplikace virtuální reality "Halal Vision PBUH" mohla nabízet všem uživatelům možnost prozkoumat a lépe porozumět muslimskému životnímu stylu, víře a tradicím prostřednictvím poutavých virtuálních zážitků a interaktivního obsahu:

- virtuální zahalování kolemjdoucích žen ve veřejném prostoru dle zvolené preference (burka, nikáb, čador, abája, dupata, hidžháb);

-navštěvovat virtuální poutní místa islámského světa jako Mekku či Medínu;

- simulovat každodenní aktivity muslimského života, jako jsou modlitby, dodržování ramadánu, společenských událostí a dalších rituálů aby uživatelé mohli prožít tyto zážitky v rámci virtuální reality a lépe porozumět jejich významu a průběhu;

- absolvovat e-learningové moduly, poskytující informace o základech islámu, historii, kultuře a tradicích. Uživatelé by pak mohli prostřednictvím interaktivních lekcí prohlubovat své znalosti o muslimské víře a kultuře.

 

 

Čtěte na podobné téma:

ISLÁM znamená MÍR(OV)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Zbořil | čtvrtek 29.2.2024 6:00 | karma článku: 9,93 | přečteno: 299x