Kongresman,co psal Reaganovi proslovy:Prohrál jsem s Putinem v páce

Současný republikánský kongresman a předseda podvýboru pro Evropu a Euroasii sněmovny reprezentantů USA Dana Rohrabacher se dne 12.9.2013 v rádiovém rozhovoru Southnern California Public Radio podělil o jeho historku ze setkání s Vladimirem Putinem krátce po pádu Sovětského svazu.

"V roce 1990 nebo 1991 padl komunismus. Sovětský svaz se změnil zpět na Rusko a skupina jeho mladých politických vůdců přišla do mé kanceláře. Chtěli se se mnou setkat, protože jsem psal Reaganovy projevy", řekl Rohrabacher. "Zeptal jsem se jich: Mimochodem, tento víkend trávím tady, nechcete si zahrát americký fotbal se mnou a mými přáteli?"

Tři z jeho nových ruských přátel řekli ano a jedním z nich byl Putin.

"Nevěděl jsem, kým se poté stane. Byl to náměstek primátora Petrohradu. To je všechno, co jsme věděli, ale přeci jen měl větší ochranku, takže to trochu naznačovalo, že je důležitý nejen pro Petrohrad. Šli jsme ven a hráli jsme fotbal, přičemž jedním z hráčů byl Scooter Libby. Bylo tam také mnoho mých pravicově smýšlejících přátel."

"Všichni jsme potom po zápase zašli do hospody Irish Times. Celkem jsme se opili myslím. Každopádně začali jsme se dohadovat o tom, kdo vyhrál studenou válku a tak podobně. A tak jsme se rozhodli rozsoudit to tak, jak už to lidé, kteří toho v hospodě moc vypili, dělají. Takže jsme se dostali k souboji v páce a na mě připadl Putin. Je to malý chápek, ale chlapče, něco ti řeknu. Položil mě v milisekundě! Je tvrdý a houževnatý. Jeho svaly jsou prostě neuvěřitelné."

"Takže potom jeho bodyguard vstal společně s mým kamarádem, který řekl: Porazím jej. A můj přítel toho Putinova bodyguarda porazil. To bylo dobré. Však víte, je to tvrďák. A má to být tvrdý chlap, to je to, co lidé v Rusku chtějí. Ale to není důvod, proč bychom se neměli snažit s ním spolupracovat."

Zdroj: Rep. Dana Rohrabacher: I arm-wrestled Vladimir Putin...and I lost!

 

Čtěte na podobné téma:

Recenze dokumentu "Vítejte v Nulandistánu:Pravda o...Ukrajině"

Autor: Josef Zbořil | pátek 8.8.2014 22:11 | karma článku: 15,23 | přečteno: 639x