Jak EU zareaguje na vznik digitální demence z chytrých mobilů?

Dnes vyšel článek Vědci varují před digitální demencí, ve kterém jihokorejští vědci varují, že závislost na internetu a digitálních hrách je prvním stádiem tzv. digitální demence. Přičemž právě chytré telefony umožňují být on-line prakticky neustále. Obdobné varování lze nalézt také v článcích Z internetu navždy zhloupnete, tvrdí špičkový německý psychiatr a Kniha Digitální demence Manfreda Spitzera.

I když je téma Digitální demence samo o sobě zajímavé, tak mě, jako kritika velkého množství regulací vydávaných úředníky EU, zajímá spíše jak se k tomuto „zjištění“ případně postaví EU. Přirovnání se nabízí – jako ke škodlivosti kouření cigaret. Budou tedy chytré mobily opatřeny varováním jako krabičky cigaret?

Říkáte si: „A proč ne? Vždyť různá varování jsou všude a na kde co“. V tom případě ovšem říkám, že by úředníci, a to především v EU, měli jít vlastním příkladem a označit každý svůj úřad a přepážku varováním typu:

Nicméně základem je prevence. Nemělo vy se tak varovat už předtím než přebujelá byrokracie může vzniknout? Tzn. již během předvoleních kampaní zřetelně označit návrhy jednotlivých politických stran, které  směřují k posílení etatismu, tzn. růstu vlivu státu na život občanů, charakteristických pro socialismus nejrůznějších podob způsobem:

Uvidíme. Možná se časem některé z těchto varování opravdu prosadí. Nikdy neříkejme nikdy. A občané je u voleb začnou brát v úvahu. Do té doby však budou dál volit spíše politiky mazající jim med kolem pusy.

 

Čtete na podobné téma:

Směrnice EU 1.16/18.9.12/EC:Odškodňování politiků za zkorumpovanost

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Zbořil | neděle 30.6.2013 9:02 | karma článku: 19,77 | přečteno: 1078x