Iráčan na sněmu komunistické strany USA2014:absurdní pro nesvobodné

Poslední dobou si pročítam informace o komunistických stranách a zaujalo mě, že 13. až 15. června 2014 proběhl v Chicagu 30. národní sněm Komunistické strany USA. Tato strana byla založena v roce 1919 a aktuálně má asi 2000 členů. Jejím hlavním heslem je: "upřednostnění lidí a přírody před ziskem" a na tomto sněmu byl po 16 letech zvolen nový předseda John Bachtell, který tím vystřídal Sama Webba. 

Zdravici na sněm zaslali komunistické strany z celého světa. Vedle české KSČM také ze Srí Lanky, Indie, Bosny a Hercegoviny, Vietnamu, Srbska, Filipín, Iránu, Malty, Albánie, Libanonu, Austrálie, Kuby, Izraele, Palestiny, Laosu, Brazílie, Mexika, Kypru, Portugalska, Jugoslávie, Dánska, Kanady, Quebeku, Ruska, Srbska, Chile, Venezuely, Belgie, Japonska a Indie. Taková jednota od zmíněných zemí vůči USA se málokdy vidí. Projev dokonce přednesl osobně člen irácké komunistické strany.

Někomu se to může zdát absurdní, ale takhle vypadá svoboda. A občasné tendence ve jménu svobody zakazovat v ČR KSČM nebo komunisty zcela? To by bylo přece absurdní. Ať už by poté daná společnost byla jakákoli, nebyla by to svobodná společnost...

...výstižně to definoval David Boaz: "Jedním rozdílem mezi liberalismem a socialismem je, že socialistická společnost nemůže tolerovat skupiny lidí, praktikujících svobodu, ale liberální společnost může pohodlně umožnit lidem zvolit si dobrovolný socialismus. Pokud si skupina lidí - dokonce i velmi početná skupina - chce koupit pozemek a vlastnit jej společně, měla by mít volnost, aby tak učinila. Liberální právní řád vyžaduje pouze to, že nikdo nesmí být nucen k připojení se k této skupině nebo aby se vzdal svého majetku."

 

Čtete na podobné téma:

Nesouhlas s ProtiAlt a posotojem "Žádnou svobodu pro nepřátele svobody"

Autor: Josef Zbořil | úterý 22.7.2014 20:55 | karma článku: 13,62 | přečteno: 651x