JK

Něco tak trapného a lživého jsem tu už dlouho nečetl. A to srovnání s panem Trčálkem... To bych se už asi já mohl spíše srovnávat s Albertem Einsteinem.

Foto

Nemohl :-)

Až mě za tu pravdomluvnost přestanete nenávidět, budete mě za tu pravdomluvnost milovat :-)

JK

OK, tak tedy zcela konkrétně, volby jsou u nás svobodné a Svobodní jsou propadák.

Foto

Dnes je situace (zatím) demokratičtější. Ti, kteří jsou v radikální opozici jsou však špiněni a nálepkováni podobně jako tomu bylo za socialismu.

JK

Je mi líto, že bořím vaši smělou a samolibou představu, že jste napsal článek v Trčálkově parafrázovém stylu. Kdepak, ten je napsaný ve Zbořilově stylu, totiž neumětelsky a uboze. Když už i takový Štěpán Bicera napíše, že je u nás situace (zatím) demokratičtější, tak je jasné, že v textu lžete, až se vám od klávesnice práší a zneužil jste k tomu Havlův článek.

A ještě vás musím vyvést z omylu, že Karel Trčálek nepíše parafráze, ale parodie. Ta slova sice znějí a vypadají podobně, ale je mezi nimi diametrální rozdíl. Parafráze je vykreslení textu jinými slovy při zachování významu původního textu. Vy jste ovšem neuděl ani to. Havlův text jste pouze zmrzačil.

Foto

Tak. I panu Zbořilovi stejně jako celé řadě dalších dezolátů bylo třeba srozumitelně vysvětlit jejich neumětelství a odsoudit nesprávný názor. Doufejme, že se poučí. A panu Kvapilovi je třeba poděkovat. Je přísný, ale spravedlivý. A bdí

Foto

Asi je ,,trošku" rozdíl mezi demokracií a demokraturou

Foto

A básník se už zase rozjel. Jsem rád že diskusi zazdí právě pod tímto článkem. Díky .

Demokracie je přinejmenším už to, že se zde žvanilové vašeho typu mohou vypisovat a ještě ty své bláboly označovat za humor. Ve všech zavedených demokraciích je běžné, že vítězná strana či koalice určuje politiku a směřování země. Jenom úplný ignorant to může považovat za porušování demokracie a ještě si brát na pomoc Havla.

Foto

Tušíte někdo co tím chtěl autor blogu říci?

HH

že demokracie je nahouby a lepší by byla vláda pevné ruky v čele se svobodnými...

EH

Demokracie se s tím potýká odpradávna. Demokraté zavraždili Julia Caesara, protože ohrožoval demokracii. Tím ji definitivně pohřbili.

V minulém století pod hlavičkou demokracie probíhal v USA čarodějnický hon na komunisty.

Dneska se tomu opět blížíme. Prozatím hlasatelé nevhodných narativů nemají prostor v mainstreamu. Prozatím se nemusí vysvětlovat na policejních služebnách.

Foto

Je pravda, že kdyby sem vtrhli Rusové, nebo se k moci dostali jejich poskoci, tak to "prozatím" se už může vynechat.

  • Počet článků 283
  • Celková karma 12,88
  • Průměrná čtenost 1746x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".