Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Demokracie je přinejmenším už to, že se zde žvanilové vašeho typu mohou vypisovat a ještě ty své bláboly označovat za humor. Ve všech zavedených demokraciích je běžné, že vítězná strana či koalice určuje politiku a směřování země. Jenom úplný ignorant to může považovat za porušování demokracie a ještě si brát na pomoc Havla.

4 1
možnosti
Foto

To není demokracie, nýbrž svoboda.

0 0
možnosti
JK

Něco tak trapného a lživého jsem tu už dlouho nečetl. A to srovnání s panem Trčálkem... To bych se už asi já mohl spíše srovnávat s Albertem Einsteinem.

5 1
možnosti
Foto

Nemohl :-)

Až mě za tu pravdomluvnost přestanete nenávidět, budete mě za tu pravdomluvnost milovat :-)

0 0
možnosti
JK

Je mi líto, že bořím vaši smělou a samolibou představu, že jste napsal článek v Trčálkově parafrázovém stylu. Kdepak, ten je napsaný ve Zbořilově stylu, totiž neumětelsky a uboze. Když už i takový Štěpán Bicera napíše, že je u nás situace (zatím) demokratičtější, tak je jasné, že v textu lžete, až se vám od klávesnice práší a zneužil jste k tomu Havlův článek.

A ještě vás musím vyvést z omylu, že Karel Trčálek nepíše parafráze, ale parodie. Ta slova sice znějí a vypadají podobně, ale je mezi nimi diametrální rozdíl. Parafráze je vykreslení textu jinými slovy při zachování významu původního textu. Vy jste ovšem neuděl ani to. Havlův text jste pouze zmrzačil.

4 1
možnosti
Foto

Tak. I panu Zbořilovi stejně jako celé řadě dalších dezolátů bylo třeba srozumitelně vysvětlit jejich neumětelství a odsoudit nesprávný názor. Doufejme, že se poučí. A panu Kvapilovi je třeba poděkovat. Je přísný, ale spravedlivý. A bdí

7 3
možnosti
Foto

Asi je ,,trošku" rozdíl mezi demokracií a demokraturou

3 0
možnosti
Foto

A básník se už zase rozjel. Jsem rád že diskusi zazdí právě pod tímto článkem. Díky .

2 3
možnosti
EH

Demokracie se s tím potýká odpradávna. Demokraté zavraždili Julia Caesara, protože ohrožoval demokracii. Tím ji definitivně pohřbili.

V minulém století pod hlavičkou demokracie probíhal v USA čarodějnický hon na komunisty.

Dneska se tomu opět blížíme. Prozatím hlasatelé nevhodných narativů nemají prostor v mainstreamu. Prozatím se nemusí vysvětlovat na policejních služebnách.

2 3
možnosti
Foto

Je pravda, že kdyby sem vtrhli Rusové, nebo se k moci dostali jejich poskoci, tak to "prozatím" se už může vynechat.

4 0
možnosti
Foto

Tušíte někdo co tím chtěl autor blogu říci?

3 1
možnosti
HH

že demokracie je nahouby a lepší by byla vláda pevné ruky v čele se svobodnými...

3 0
možnosti
JK

OK, tak tedy zcela konkrétně, volby jsou u nás svobodné a Svobodní jsou propadák.

4 0
možnosti
Foto

Dnes je situace (zatím) demokratičtější. Ti, kteří jsou v radikální opozici jsou však špiněni a nálepkováni podobně jako tomu bylo za socialismu.

4 4
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 19,63
  • Průměrná čtenost 1730x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".