A jaké jsou ty vaše vysněné "trezorové tweety"? … Vítku, Petře, Věro…

Nebyl první máj a k boji proti nesprávným názorům zval mediální hlas. Nebyl ani první apríl, ale smáli jsme se hlasům Rakušanů, Fialů a Jourů, co vyzývaly k"trezorovým tweetům". Jaké jsou asi ty jejich vysněné?...

... A nakolik se mohou asi připodobnit k"trezorovým filmům"?

 

I když se twitter nedávno překvapivě přejmenoval na X a dokonce se v posledních týdnech snaží ještě překvapivěji i Vít Rakušan brát razantní zpátečku ze své dosavadní anti-havlovské a anti-systémové politiky obhajování "náboženských hooligenů" a pokusům o "proti-putinovskou diktaturu", tak stále  reálně zůstává jedním z hlavních současných "hrdinů" a symbolů po boku Věry Jourové a Petra Fialy, co snili a sní o nějakých "trezorových tweetech", aby ochránili obyvatele českých zemí i členských zemí EU. Jak by asi zněly pokud bychom je připodobnili k třem za mě nejlepším českým trezorovým filmům 1953-1989?

UchoOtevřeně obžalovávající totalitní režimní praktiky. O tom jak si lidé už přivykli neustálému špehování a odposlouchávání státní bezpečností. Dokonce i doma mají slídivé „ucho" zaznamenávající jejich rozhovory. Jednou ale po pozdním návratu z recepce ve své vile propadnou panice - vydedukují si totiž, že jim hrozí zatčení kvůli kritické zprávě, na níž se podíleli. Během úzkostné, bezesné noci proberou svůj vztah plný kompromisů, klamu a nelásky. S ránem přichází únava, vystřízlivění a děsivá realita: nic nekončí, ale pokračuje.

Skřivánci na niti

Vypovídající o absurdní realitě české společnosti z pracovního tábora pro ty, které společnost vyvrhla až na samý svůj okraj a zde je hodlala převychovat k obrazu svému. Vedle sebe se zde sešli prokurátor, který nechtěl pochopit, že právo by se mělo podřídit politickým cílům totalitní moci, adventista, odmítající chodit v sobotu do práce, filozof, nehodlající své myšlení vtěsnat do nových pouček, saxofonista, jehož nástroj byl odsouzen coby buržoazní přežitek, živnostník a řada dalších

Bílá paní

Bílá paní pokračovala ve svém bohulibém poslání i v době socialismu a musela suplovat arogantní netečnost těch, kdož měli pečovat o blaho lidu a zatím pečovali jen o své vyhřáté pelíšky. Její trestuhodná aktivita vzbudila pozornost orgánů všech stupňů a byla velmi, velmi nežádoucí.

Boj za svobodu slova nekončí a v této době jsme v poločase zápasu.

Rakušan unaveně popadá dech mimo hrací plochu. Jourová signalizuje výměnu a střídání. A Fialovi "hapruje" úplně všechno hospodářsky i hodnotově, že se propadl na úroveň mezi "nejhorší česká vláda""nejlepší proti-česká vláda", kdy na 4 roky funkčního období plánuje neuvěřitelné a neodpustitelné zvýšení zadlužení o bilión Kč.

Vypadá to slibně, ale nepodceňujme a nepolevujeme - nezapomínejme na Reaganovské: "...svoboda není nikdy dál než jednu generaci od zániku...".

 

Zdroje:

Seznamte se s X. Twitter mění své hlavní poznávací znamení

Jourová varuje Muska: Existují povinnosti, které musíte dodržovat. Budeme vás sledovat

Miroslav Macek: Ministr vnitra lže a šíří dezinformace

Vypínání webů a stíhání autorů. Vláda chystá akční plán proti dezinformacím

Stát nemá říkat, co je pravda, tvrdí Rakušan. S dezinformacemi chce bojovat vzděláním

Vít Rakušan o českém boji s dezinformacemi: Zákazy či nařízení jsou mi cizí

"Svoboda a demokracie" vs. pokus o „proti-putinovskou diktaturu“ současnou vládou

Anti-havlovský Vít Rakušan obhajuje náboženské hooligeny a vláda to schvaluje

„Fialova strana mírné cenzury za mezemi zákona“ v „3. době nesvobody“

Seznam českých trezorových filmů

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Zbořil | neděle 1.10.2023 13:31 | karma článku: 19,19 | přečteno: 403x