Opět paní Šabatová, tentokrát jako kuchařka ve školní jídelně

S ombudsmankou Šabatovou nikdy není nuda. Po kauze muslimského šátku v pražské škole se veřejná ochránkyně práv rozhodla postavit za výdejní okénko školní jídelny. A už opět školí: Mateřské školy MUSÍ dětem povolit veganské jídlo!

Z úst paní ombudmansky je vrchnostenské "musí" často slyšet ve spojitosti s problémy, které se podle mého názoru stanou problémy teprve tehdy, až o nich začne hovořit paní Šabatová. Osobně nejsem vegan, maso jím od útlého dětství, ale rozhodně ho nikomu nevnucuji. Veganem se nikdo nenarodí, ale stává.

Jestliže někteří rodiče chtějí svou alternativní stravu aplikovat i na svém potomkovi, je to jejich věc, i když osobně si myslím (a je to názor i odborníků), že maso je ke zdravému růstu dítěte nezbytným předpokladem. Člověk je masožravec, učili nás ve škole, než do ní vstoupila paní Šabatová.

V době, kdy se náš svět díky podobným horlivým aktivistům jako naše paní ombudsmanka mění v něco, co se zdravým rozumem je na kordy, očekávám vítězství "veganské lobby" v nejbližší budoucnosti. Chudáci naše děti...

 

Autor: Martin Zbela | čtvrtek 1.2.2018 17:29 | karma článku: 41,45 | přečteno: 2103x