Hovory z Lán: Hyena a blbeček

Miloš Zeman je zpátky ve formě. Přesvědčit se o tom mohli diváci TV Soukupov v pořadu Týden s prezidentem. O zábavu nebyla nouze: Padala i taková slova jako "hyena" a "blbeček". Adresáty byli Jiří Pehe nebo Fero Fenič.

Druhý jmenovaný, slovy prezidenta "blbeček" se zasloužil o toto neformální prezidentské vyznamenání svým vážně míněným návrhem, aby během hodinu a půl trvajícího duelu s Jiřím Drahošem oba kandidáti stáli, bez ohledu na Zemanovy "bolavé nohy".

Kritikou se v televizních hovorech z Lán nešetřilo ani na adresu Václava Moravce a České televize (kanálu druholigových politiků), "pražské pseudoelity" a jiných pragocentistrických chytráků. Jak pana prezidenta ujistil univerzální moderátor, ředitel a majitel v jedné osobě Jaromír Soukup, jeho televize bude ráda hlasem protistrany - tj. venkova.

Miloš Zeman se nezměnil a nikdy nezmění. Proč by to dělal. Voliči ho podruhé zvolili prezidentem právě pro to, jaký je. Chápu a rozumím tomu, že výrazné části národa se jako hlava státu nezamlouvá, nicméně Zeman je produktem dnešní doby a dnešního obyvatelstva, nikoliv překonané minulosti, jak poznamenal v předvolebním duelu Jiří Drahoš a mnoho dalších.

Co se dnes asi honí hlavou bývalému předsedovi Akademie věd cestou v pražské podzemce, obklopeným "pražskou pseudoelitou" cestou do práce? To ví jen on sám, nicméně nám voličům musí být už teď jasné, že i po dobu druhého Zemanova prezidentského mandátu nebude o "blbečky" a "hyeny" nouze. Postarají se o to obě strany.

Slovy Miloše Zemana na závěr hovorů z Lán s podnikatelem Soukupem: "Zůstáváme oba v dobré náladě."

Autor: Martin Zbela | čtvrtek 8.2.2018 21:34 | karma článku: 36,43 | přečteno: 3455x