Dnešní doba krásně ukazuje, co jsme kdo zač

Kdokoliv z nás otevře mobil, televizi či rádio, všude na něj jako první vyskočí sdělení související s naším zdravím: jaké nesporné výhody co přináší. Člověk by nabyl dojmu, že 

na světě i v jeho životě není nic důležitějšího, než nechat se očkovat. Nejlépe hned třikrát s báječným výhledem do budoucna, že totiž to skvělé a zdraví prospěšné očkování, bude s velkým nadšením moci brzo opakovat. A už dnes naši odborníci i sám ministr zdravotnictví Vojtěch připouští, že se budeme moci přeočkovat každý půlrok. Svým sdělením udělal všem lidem velkou radost. Jen o těch ochrnutých a zemřelých po vakcíně by se mělo pomlčet, všichni víme, jak lidé dokáží být citliví.

Je dobré si uvědomit, že ať je člověk čímkoliv, vždy jde o to, jakou má morálku a jakou míru svého svědomí dosáhl. Vláda prosadila Pandemický zákon, ale jak se ukazuje, neslouží k tomu, pro co byl tento navržen. Díky tomuto zákonu vláda elegantně obešla poslaneckou sněmovnu a má tak možnost bez souhlasu poslanců nařizovat prakticky cokoliv. Jen soud jim občas zkomplikuje plány (přes 40 nařízení  zamítla), ale vláda je vytrvalá a s malou úpravou znovu vyhlásí nesmyslné restrikce proti občanům.

Každá taková vláda má svou cenzuru, navíc televizi, noviny i rozhlas pod svou kontrolou a ty zveřejní vždy jen to, co se této vládě hodí. A jako vždy, zase tu jde o dosažený stupeň morálky daného jednotlivce. Někteří se slovy ´přece se nenechám vyhodit´, udělají prakticky cokoliv, ale jiní, kteří by se nemohli podívat lidem do očí včetně svých dětí, raději odejdou. Vím, je to těžké rozhodnutí zvláště když má člověk rodinu, ale zachovat se čestně v souladu se svým svědomím, je pro takového člověka víc, než setrvat na dobře placeném místě a dělat věci proti svému přesvědčení a svědomí.

Stačí si vzpomenout na Václava Havla, který pro své přesvědčení a svědomí strávil v komunistickém kriminále téměř 6 let a do konce svého života byl usměvavý optimista, který věřil, že „ Láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí“.

Zdroj: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_CS.html

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Závorka | pondělí 8.11.2021 9:35 | karma článku: 26,41 | přečteno: 693x