Vyplnil jsem si Volební kalkulačku

Samozřejmě, co člověk, to názor. To je asi charakteristický rys demokracie. Protože naše demokracie není přímá, ale zastupitelská, do EU Parlamentu kandidují různí nositelé různých představ.

Na této stránce je k disposici jakási předvolební kalkulačka, která by měla ukázat, do jaké míry se Vaše názory prolínají s názory kandidátů do EU. Samozřejmě bychom měli vědět, že zákonodárný sbor EU je jen jakousi formální (zdání demokratičnosti budící) kulisou Evropské Komise, která není volena, ale třímá v rukou veškerou moc, a hlavně byrokratického aparátu EU. Evropský Parlament funguje dosti jako Hurvínkovské dívadlo.

Bez povšimnutí by nemělo zůstat to, že do EU parlamentu začali kandidovat i tvrdí odpůrci EU. Neumím si představit, proč to dělají. Jestli jsou snad motivováni ideou, že se jim podaří rozložit současný koncept EU „zevnitř“, příliš tomu nevěřím.

Užil bych poměrně funkční pořekadlo, že: „zvířata, která se nemilují, se nenavštěvují“.

Můj (vážený) pan tchán kdysi vstoupil do KSČ, aby ji rozvracel zevnitř. Nemohlo se mu to podařit, protože každým dobrým i špatným rozhodnutím stvrzoval tu nehoráznou moc té státostrany.

Obdobně vnímám pokusy různých kandidátů umazat si ruce, tlapky i svědomí tím, že se nechají zvolit do pochybného orgánu něčeho, s čímž bytostně nesouhlasí. (Anebo je to celé jinak?)

Jsemť bytostným liberálem (ne konzervativcem, ani americkým liberálem, což znamená něco jiného). Přesto jsem ztratil čas tou anketou a vizme z ní nějaké závěry:

Komentář
Svobodní
ČSNS
ND
Rozumní
VV
ČS
ANEO
ČSR
Úsvit
ODS
VIZE
KAN
Piráti
Evropani
Republika
KDU-ČSL
ANO
KSČM
LES
Moravané
Zelení
SRP
ČSSD

Ta tabulka jistým způsobem charakterizuje mnohé, co se veřejně neříká a když, tak ne nahlas.

Zkuste ztratit 3 minuty svého života tím, abyste zjistili, kteří lidé (strany) by chtěli mít nad Vámi superglobální moc.

Moje osobní názory nejsou „směroplatné“.

Autor: Petr Závladský | čtvrtek 24.4.2014 18:00 | karma článku: 15,65 | přečteno: 878x
  • Další články autora

Petr Závladský

Dobrý den, můj přítel,

15.12.2015 v 11:00 | Karma: 23,29

Petr Závladský

Zálohování dat

7.11.2015 v 16:10 | Karma: 18,16

Petr Závladský

One way ticket

27.9.2015 v 16:52 | Karma: 34,13