Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Současný režim ekonomicky nefunguje, po 25 letech neustálých reforem, transformací, a penzijních pilířů totálně vyšuměl a od krachu jej zachraňuje jen zoufalá hra s čísly. Předlistopadový socialismu byl ekonomicky daleko stabilnější a udržitelnější. Nemá tedy smylu vymýšlet různé báchorky a pokoušet se socialismus hanět - daleko užitečnější bude vymyslet způsob, jak se zbavit současného manažerského hnoje a přejít k osvědčeným, starým postupům R^

1 1
možnosti
Foto

Fakt nevím, jestli mám výše uvedený příspěvek minusovat či plusovat, nejraději bych obojí. Souhlasím s první větou (na komunismu je nejhorší to, co přišlo po něm), nesouhlasím s druhou větou, protože jsem se tehdy cítil jako zaživa pohřbený.

0 0
možnosti
Foto

J95o19z39e11f 93N75o21v63a35k

10. 10. 2014 22:39

Souhlasím se vším až na tu větu o EU. Kdyby se snažila o zavedení socialismu, byl by to její konec což jí ostatně spousta jedinců tady přeje.

0 0
možnosti
Foto

A co prosím EU dělá, když zavádí nesmyslná kvanta regulací, dotuje jako zdivočelá, přerozděluje nesmírné objemy peněz, pokouší se získat maximum vlivu nad soukromým jednáním občanů atd.? Samé socialistické nástroje vedoucí k postupnému zavedení socialismu.

0 0
možnosti
JC

Kristepane, to jste toho splácal, bez hlavy a paty! Za tohle byste propadl i u maturity. :-)

Už jenom to vyjmenování různých socializmů a do toho vlepíte sociální demokracii. Inu, jak říkám, propadl byste i u maturity.Rv

2 6
možnosti
Foto

A tak to zase ne, má to úroveň. Mně by se strašně zamlouvalo žit ve stateless society.

0 0
možnosti
LC

a ten Váš socialismus nyní funguje kde ?

0 0
možnosti
Foto

Jaký můj socialismus? Co vás to popadlo? Já už asi v pěti článcích poskytuji informace o vzniku, podstatě a dělení socialismů, aby ti, kteří těm otázkám moc nerozumí měli k dispozici jakýsi manuál k jeho pochopení.

Patrně nerozumíte psanému textu, přečetl jste zlomek článku, ale hned máte postoje.

0 0
možnosti
Foto

Pokud v základu socialismu leží zásada, každý podle svých schopností, každému podle jeho práce, pak socialismus není v žádném rozporu s liberalismem, alespoň ne tím, který říká, že každý má mít přesně a jen tolik majetku a životního standardu, kterého je schopen dosáhnout svým výkonem v porovnání s výkony jiných.

Pro realizaci této zásady socialisté právě požadují zbavit vládnoucí třídu monopolu na vlastnictví výrobních prostředků, které umožňuje vytloukat z nebohých proletářů nadhodnotu hlava nehlava.

2 3
možnosti
LJ

Je zajímavé, že tam, kde zrušili soukromé vlastnictví, brzy byl špatně zásobený trh a zanedlouho bylo možné pozorovat i zaostávání ve vývoji nových výrobků a technologií. Evropské socialistické země toto zaostávání nedokázaly řešit a socialismus následkem toho skončil. Čínští soudruzi udělali zajímavý experiment: povolili soukromé podnikání a ponechali si vládu. Ukázalo se to jako geniální řešení. Vláda komunistické strany totiž znamená, že dělníci nemohou stávkovat a vynucovat si vyšší mzdy. A má i další přednosti. Díky tomu Čína dosáhla neuvěřitelné tempo rozvoje. Rychle předstihla Rusko a brzy předstihne i USA.

3 0
možnosti
LC

máte za jedna s hvězdičkou , opravdu vyčerpávající, na vokovické Sorboně by z Vás měli radost

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že používáte manipulační techniku. Na Vokovické Sorboně z toho textu radost mít nemohou, protože jde přímo proti její podstatě (ostatně již neexistuje). Zase účelově lžete, ale to nic, jsme zvyklí...

2 0
možnosti
LC

milý pane Závladský, Vám se po něm stýská

1 0
možnosti
Foto

Asi jste špatně četl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.