Jaká data stát tají

Je nesmírně smutné (a dokonce nebezpečné), že stát disponuje nějakými sta­tis­tic­ký­mi daty, která jsou chápána jako multikulturalisticky problematická, a pro­to je nezveřejňuje. Vizme nějakou statistiku, kterou lze sice poměrně ob­tíž­ně vygúglit, ale jde to:

Data publikoval Ústav sociologie při AV ČR v r. 2010

Percent
NULL
NULL2
NULL2
Natalita
rodí
NULL
Vzdělanost
Zaměstnanost
NULL
Prostituce
NULL
NULL

Ovšem neznamená to např., že 63 % prostitutek jsou automaticky Češky, ta zbylá procenta obsahují převážně Ukrajinky, Rumunky, Bulharky a jiné národnosti. Není bez zajímavosti, že černošky, Číňanky, Korejky i Vietnamky téměř absentují.

Toto jsou, prosím, oficiální, jen lehce tajená čísla. Žádný rasismus, žádný odsudek. Prostá statistika, pokud ji lze vůbec zodpovědně kvantifikovat. Ale ani jeden z těchto ukazatelů není charakteristickým pro domácí, majoritní společnost.

Nechci rozdmýchávat jakékoliv emoce, nenávisti, či cokoliv jiného, ale základní prací novináře je informovat veřejnost.

 

 

Poznámka redakce: 

 

K blogu se vyjádřil Sociologický ústav AV ČR, reakci přidáváme v plném znění. 

 

Rasisté používají k dokázání platnosti své pochybné ideologie různé metody, tentokrát byl k tomuto účelu bohužel zneužit náš ústav. Blogger idnes.cz zveřejnil příspěvek, ve kterém používá "data", kterými údajně disponuje Sociologický ústav AV ČR. Neuvádí zdroj, vystačí si pouze s informací, že data získal z "Ústavu sociologie AV ČR". Chceme důrazně upozornit, že žádná taková "data" v Sociologickém ústavu nemáme, a jsme přesvědčeni, že taková "data" nemá v ČR žádná výzkumná ani státní instituce. Od "dat" v článku se hlasitě distancujeme a je nám líto, že se odkaz na náš ústav objevil v textu, jehož primárním účelem je šíření nenávisti, nikoliv prezentace sociologických empirických poznatků. http://zavladsky.blog.idnes.cz/c/359094/Jaka-data-stat-taji.html

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Závladský | neděle 1.9.2013 16:25 | karma článku: 38,57 | přečteno: 5338x
  • Další články autora

Petr Závladský

Dobrý den, můj přítel,

15.12.2015 v 11:00 | Karma: 23,29

Petr Závladský

Zálohování dat

7.11.2015 v 16:10 | Karma: 18,16

Petr Závladský

One way ticket

27.9.2015 v 16:52 | Karma: 34,13