Diskuse

Co s Ukrajinou?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tento rozbor od pana Závladského má hlavu a patu, což mě u něho překvapuje, protože jsem ho považoval za nadšeného stoupene majdanu. Ale k jeho článku nemám sebemenších výhrad.

K jeho textu bych měl jen doplněk, že to, co se dnes děje na Ukrajině, mělo nějaký počátek. A ten počátek je bohužel příčinou dnešního rozvratu na Ukrajině. Já mám dodnes velký problém podpořit násilný puč v Kyjevě, který byl proveden zcela mimo demokratické zvyklosti, které uznáváme tady v EU. Mám problém pochopit, proč pučisty podporujeme, místo abychom jim vzkázali "tak takhle to dělat nebudete, pokud chcete vstoupit do EU". Evropská unie použila v případě Ukrajiny metodu zvanou "účel světí prostředky" a popřela vlastní pravidla. A teď se divíme, že Rusové použili na oplátku metodu úplně stejnou a vzali si Krym.

4 2
možnosti
Foto

Tady jsme svrhli Husáka také mimo běžné demokratické zvyklosti. Je dobré uplatňovat k poměřování stejný metr. Uznávat něco selektivně a účelově pak vede k chybným závěrům.

3 1
možnosti
AM

Názory místních lidí v podstatě nikoho nezajímají.

Přiznačný je třeba dnešní rozhovor Magdaleny Slezákové z Lidovek.cz s polským novinářem Piotrem Andrusieczkem, který je na východní Ukrajině už půl roku.

http://www.lidovky.cz/ctyri-mesice-mezi-separatisty-chteli-abych-zmizel-ve-sklepe-lici-novinar-1qb-/zpravy-svet.aspx?c=A140917_150407_ln_zahranici_msl

Obšírně se v něm probíraji povstalečtí bojovníci, jestli jsou místní atd. atd.

V jednu chvíli Andrusieczko říká: "Stejně jsem se ale do Slavjanska nedlouho poté vrátil, kvůli těm květnovým referendům o nezávislosti."

.....................................................................

A autorku ani ve snu nenapadne se u toho zastavit, zeptat se, jak ta referenda probíhala, jak je vnímali místní lidé, nakolik byla svobodná a reprezentativní, jaká byla účast a nálada...

2 0
možnosti
Foto

O tom přece mluvím. Že lidé a jejich vlády (a nejen na Ukrajině) mají zcela zájmy a cíle, přestože jsou demokraticky voleni.

1 0
možnosti
Foto

Není možné najít řešení na bázi současné severoatlantické propagandy. Nutno přiznat vyvolání agrse a zachovat minimálně stejnou míru kredibilty jako Ruská Federace. Hrát si na legitimitu současné Porošenkovy vlády k řešení nepovede.

4 4
možnosti
Foto

Neplácejte nesmysly. Mohl bych jen zaměnit autory propagandy na jiné a vzteky byste vyskočil z kolotoče.

3 1
možnosti
SN

:-)   Domluvené příměří, Porošenko v Americe, přednáška v kongresu, deky nám nepomohou, my chceme moderní zbraně!  Můžete si právě přečíst na titulní stránce Idnesu. Opravdu mírotvorce, ještě mu zatleskejte!  Tisíce mrtvých  je pro vás pořád málo !  Ptejte se  sami sebe, komu to slouží? Lidem na Ukrajině?  RvRvRv

6 5
možnosti
Foto

A čím se mají Ukrajinci bránit? Knoflíkama? Jste umanutý. 

Co vám vadí? Přednáška v Kongresu? Nebo mě chcete obvinit, že tam do Ukrajinců střílím já?

6 2
možnosti
Foto

Myslím, že všechny úvahy musí akcentovat (nikoliv akceptovat) Putinův expanzionismus a diktátorské choutky. Dohoda s ohledem na zájmy ostatních nebude nic snadného.

4 2
možnosti
Foto

Jaké užít pozice a prostředky?

Myslím, že většina států civilizovaného světa chtěla s Ruskem spíše spolupracovat, vzájemná kontrola na úrovni NATO a tak. Teď jaksi nevědí co s tím.

4 0
možnosti
Foto

R^ Dobře rozebráno i shrnutoR^

1 0
možnosti
Foto

Pane Chrástku, opatrně, ať si nezadřete mínus na klávesnici!

Je zajímavé, že k tématu zase nic.

Tak něco navrhněte!

5 0
možnosti
MR

M81i67l14a67n 17R67a77d80e27k

18. 9. 2014 19:52

na meho a zrejme vaseho minusovace mi nesahejte. Kdyby neminusoval uz bych se obaval ze jsem napsal nejakou kravinu

2 0
možnosti
Foto

Pěkný rozbor.

Jediná neznámá je, jak to skutečně vnímá většina obyvatelstva v uvažované oblasti. Ono těch "separatistů" zase nebude tolik, aby byli statisticky významní. Ovšem s kvérem v ruce jde statistika do haliče. A k tomu turisté a po domácku vyrobené tanky...

Zkuste na tuto oblast aplikovat něco jako denacifikaci (západního) Německa. Kupodivu se dvě silně nesnášenlivé skupiny obyvatelstva nepovraždily (pro neznalé - tím myslím nacisty versus antinacisty + normální lidi), stačilo mít je pár let pod kontrolou a hlavně je pořádně nakrmit. A ty nejhorší zločince vsunout za mřížku.

Má to háček. Kreml by do toho stále strkal pařáty - a to při jakémkoliv řešení.

Takže - pomůže jedině nová čínská zeď. Ať reálná, nebo pomyslná.

Samozřejmě by to měla řešit OSN + RB, ale víme, jak to podělali při konfliktu v Jugoslávii.

Pokud se světu nepodaří Kreml a Putina zpacifikovat, nemá cenu se o nějakých řešeních bavit.  Třeba to vyřeší ruští oligarchové.

4 3
možnosti
Foto

;-D ...do Haliče, to je vlastně velmi trefné.

Denacifikace - to mě nenapadlo, když jsem to psal. Ještě že jsou diskuse.

Zbytek - souhlas.

2 0
možnosti
JSS

Vidíme jak se vlak posunul. Ovšem zarputilost mocipánů- v tomto případě dnešních, ale  ono bude i v budoucnu - tedy ruských se i dala předvídat !!

 Ze strany západu , počítaje i USA se vší pravděpodobností předvídavost  chatrná. Naopak zarputilost zaklínit Ukrajinu  do svého svazku, ať se činí cokoli !!

To je ten problém, který eskaloval a dneska za půl roku je tam, kde už nejsou  nebolestná řešení.  Kdo si připouští z inspirátorů rozšíření. ?

Kde je pan Füle, jeho rozsáhlá squadra - koordinátor sňatků (bez rozumu )?

       Ono totiž nejde jen o rozdělení jako  vTugenhatově vile - dýchánek....

Ono jde o životaschopnost  budoucí  Ukrajiny, kde jsou  rodiné svazky dalekosáhle provázány na Východ, ale logicky s hospodářstvím. B tomto má  naše EU  velké oči. Nebuďmě zaslepeni rozlohou, naprostou jedinečností plodnosti země, horami uhlí ap. a obrovským klínem do bližší dálavy Velké Rusy.

4 3
možnosti
Foto

Tomu nějak nerozumím. Tak nějak neumím nic odpovědět.

2 0
možnosti
MR

M48i15l78a64n 40R47a72d56e38k

18. 9. 2014 19:03

problem je ze Putin ten problem chce, kdyby stal o JAKEKOLIV  reseni, ani by nedoslo ke krveproliti. A bude hur, nemuzu nevidet ze se opakuje historie 30. let XX. stoleti. Take levice byla do soudruha Hitlera zahledena. A kdo cekl proti byl valecny stvac. A i Cesi uz pochopili pohnutky Chamberlaina a Daladiera a tech co jim doma tleskali. Delaji to same, a bohuzel dojde k necemu podobnemu.

Rusko se nezmenilo, pred SSSR za SSSR a dnes je stale stejne.

5 3
možnosti
Foto

Nepochybně tu hru otevřel.

2 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.