Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma!

Gen. Šedivý to asi vidí nejlépe.

0 0
možnosti

Povinná četba nejen pro školy, ale hlavně pro politiky.R^R^

1 0
možnosti

Děkuji, tak nějak by měla vypadat povinná školní četba.....

1 0
možnosti

It is really war, shodou okolností jsem se včera díval na film Bitva před Vídní (https://www.youtube.com/watch?v=xwxJ5gAd1-A&feature=share), není to žádné veledílo ducha, ale i v roce 1693 se udála jedna z významných bitev střetu civilizací, pro křesťanstvo vítězná, ovšem tou válka samozřejmě neskončila, ta stále trvá. Na čas ji sice pozastavila krize Osmanské říše, ovšem dnes se její dědicové opět vzmáhají a radikalizují, jistě se budou chtít časem opět stát hegemonem. Tenkrát v bitvě u Vídně zazářili Poláci vedení králem a skvělým válečníkem Janem Sobieskim, jsem si jist, že jich bude při záchraně křesťanské společnosti opět velmi třeba. Jen aby se ještě našel nový Sobieski!

1 0
možnosti

Žádného Sobieského nepotřebujeme. Proti nám nestojí silná armáda jako u Vídně v roce 1683, nýbrž v podstaaatě bezmocní lidé, kteří nás terorizují jenom proto, že my se terorizovat necháme.

Sobieski musel čelit silné armádě, která na tu dobu byla vybavena nejmodernějšími zbraněmi. Asi by těžko pochopil, že my se svými letadly, ponorkami, radary, torpédy loděmi, dělostřelectvem a kulomety necháváme u evropských břehů problémové lidi, ale beze zbraní. Na to, abychom se před nimi ubránili, nepotřebujeme Sobieského. Na to by stačilo tři sta chlapů italksé a španělské pobřežní stráže.

Též by nám Sobieski řekl: "Já vás před nimi mám chránit, ale vy jim dáváte sociální dávky?"

2 0
možnosti

M87i86l84a92n 31R71a81d52e69k

19. 1. 2015 20:36

Huntington mel pravdu. Ale ono to delani statu ve state nedela dobrotu ani kdyz jsme stejne kultury a nabozenstvi, sice to treba fungovalo se sudetaky, ale objevil se Vudce a bouchlo to jak saze. Nic proti nim, mam sudetaky v rodine.

Ale problem je ze si pristehovalci, kdyz je jich moc, delaji okoli k obrazu svemu, pokud je to obdobne, nebo nenasilne delano, byva to prinos, proti Vietnamcum nejde moc namitat, nejsou svati ale prinos to je. Islam je al kapitola sama od sebe, dnes jsou stale tam kde na zacatku a to je problem.

Jen pripominka, je to guerre, guerra je spanelsky.

1 0
možnosti

Jako profesionální překladatel italštiny dodávám, že guerra je i italsky.

0 0
možnosti

I když s Vámi většinou nesouhlasím, dnes karma. Napsal jste to přesně a poučně. Díky

1 0
možnosti

Srdečné poděkování za tento článek.

Ale já si přeci jenom dovoluji mít názor, že dominantním faktorem pro utváření evropské civilizace nebylo ani tak náboženství, jako přírodní podmínky. Stejně jako Rusko, tak i my jsme žili v podmínkách, kdy se lidé museli připravovat na zimu, protože bez těch příprav by ji nepřežili, ale na rozdíl od Ruska a od balkánských států jsme byli ušetřeni tatarské a turecké nadvlády a především: Na rozdíl od Ruska jsme neměli nadbytek zdrojů. Rusko ten nadbytek mělo vždycky, tedy i v dobách před ropou a zemním plynem, protože díky obrovské rozloze a poměrně řídkému osídlení tam měli "mnogo v něj lesov polej i rek" (hodně lesů, polí i řek), jak se zpívá v jedné ruské písničce. To ruskou vrchnost nenutilo intenzifikovat zemědělství, lesnictví apod., tím pádem ani vzdělávat obyvatelstvo.

Já se domnívám, že náboženství se vždy časem obrousilo na míru přírodním podmínkám, ve kterých ty civilizace vznikaly.

Samozřejmě to platí pouze pro oblasti Evropy, Asie a Afriky, protože například Latinská Amerika je výsledek evropské kolonizace.

Prostě i kdyby se například muslimům podařilo v roce 732 vyhrát nad Karlem Martelem a ovládnout celou Evropu, tak i přesto by tady ženy nechodily zahalené, protože bez pracovní kapacity ženské poloviny lidstva by evropská civilizace nepřežila, a v burkách se moc pracovat nedá. Evropský islám by vypadal úplně jinak než arabský. Není prostě možné, aby ve Skandinávii lidé žili a pracovali jako na Arabském poloostrově.

Většina lidí se domnívá, že náboženství bylo klíčovým činitelem pro vznik civilizací. Já se domnívám, že klíčovým byly přírodní podmínky. Podle nich vznikly civilizace a podle civlizací vznikla náboženství.

4 0
možnosti
Foto

Máte samozřejmě pravdu, ale kvůli úspornosti jsem musel seškrtat a vyhodit mnoho detailů. Ve Wordu má původní text 10 A4 bez obrázků.

0 0
možnosti

Dnes bych s Vámi, snad poprvé, souhlasil. Jen si myslím, že odvolání demonstrace, pokud hrozí teroristický útok, není žádná srabárna. A nemá být nadpis, když francozsky - guerre?

0 0
možnosti

M81i73l57a50n 12R92a89d36e26k

19. 1. 2015 20:37

pokud ji odvolaji jen na toto pondeli ano, ale mam neblahe tuseni ze jim zatli tipec navzdy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.