Kde sankce nepomáhají, protože nemůžou

Známe všichni pohádku, kde je nabízena jitrnice „jakou svět neviděl“…..  A stejně tak nemůže fungovat sankce, kterou nikdo neudělil.

 

Vím, že se pouštím na tenký led, dávám hlavu na špalek a popravčí sekyru do ruky všem ultramoderním odpíračkám očkování  kojenců. Leč nedá mi to, abych v dnešních zprávách plných A.B., S.S., J.K. a malého A.B. nenašel, pro mne o mnoho děsivější, sdělení.

A to, že díky odmítání matek nechat své ratolesti (ze zákona) proočkovat hexavakcínou a dalšími ochrannými vakcínami, klesá globální proočkovanost  k hranici 90% populace, kterážto byla-li by prolomena, hrozilo by ohrožení kolektivní odolnosti našeho národa proti dětské obrně, tetanu, záškrtu, černému kašli, žloutence B a onemocněním způsobeným bakterií Haemophillus influenzae.

A dostat tak osvícené matky na následné proočkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím se mi v tomto kontextu jeví už zcela liché.

Jak je to možné?  Ptám se nejen já, ale i redaktoři zpráv na jedničce, když za odepření přistavení batolecí zadnice hrozí sankce až deset tisíc (číslicí 10.000,-Kč) korun českých???   A zjištění naší veřejnopoprávní stanice mě naprosto odrovnalo.

Paní redaktorka totiž uvedla, že vzdor tomu, že odepřených očkování narůstá, tak sankce se:

„míjejí účinkem“  konec citátu. A proč?  Protože:

„… v loňském roce byla udělena jedna a letos zatím žádná“ konec citátu    !!!!!!!!!!!!

Tak nevím, v čí hlavě je větší průvan – odpíračky nebo úřady???  Ale ono to vlastně může souviset, kapr si přece taky nevypustí rybník, že…..

Autor: Libor Zámečník | neděle 18.11.2018 23:44 | karma článku: 10,53 | přečteno: 399x