Jak je výhodné býti neschopným……….

Pochybujete o tom? Já ne. Tímto opět zabředávám do témat, kterým jsem se chtěl vyhnout. Ono to ale tak snadno nejde. Jak trefně kdysi nastřelil Zdeněk Izer : „ Chtěl jsem tu říct vtip o České poště, ale nevím, jestli by Vám došel"

Narážím na kauzu odvolaného ředitele České pošty pana Elkána. Vzhledem ke všeobecné informovanosti o tomto případu a k tomu, že se nějak musím dopracovat k názvu svého příspěvku, nezbývá, než si dát trochu té matematiky:

 

Pana ředitele si vyhlédl pan Chovanec blahé paměti a dohodl si s ním měsíční plat

                         ..... 300.000,- a k tomu ještě to samé coby pohyblivá složka                                                        ..... 300.000,-  což se přihodilo před cca 4-mi lety, tedy                                                                    x 48 =   28.800.000,- Kč.                                                                                                                                      

A kdyby to panu řediteli nesvědčilo a byl by odejit, tak mu náleží, už ani ne zlatý, ale přímo diamantový padák  ve výši 12-ti platů, což je, ať nežeru, dalších

                                  7.200.000,- penízků.      No a teď dochází na tu dvojitou čáru:                                             ======================

Všechno nám to tedy cinklo za 36.000.000,- korun

A aby té matematiky nebylo málo a nadpis článku nezůstal jen nadpisem, tak toto hausnumero ještě vydělíme dobou, po kterou pan Elkán štemploval pohlednice z dovolené, tedy těmi 48 měsíci. A to vše proto, abychom zjistili, že manažer odvolaný kvůli tomu, že jeho podnik je „v rozkladu“ (zdroj ČT24), a protože neměl „smysluplnou vizi státního podniku“ (zdroj stejný) pobral měsíčně 0,75 milionu. Ano, pro nás pomalejší, je to skutečně 750.000,- korun českých vyplacených za to, že to nejde a nefunguje.

Tak co, ještě si myslíte, že mám ten nadpis špatně ????

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Zámečník | úterý 20.3.2018 13:03 | karma článku: 29,65 | přečteno: 848x