Když papežovi kněží "rádi" hřeší...

V dnešních dnech je jedním z nejdiskutovanějších témat - "cesta do pekla". Ale ani Mirek Topolánek, ani Barack Obama, o ní určitě nevědí tolik, jako dva vykutálení "hříšní" kněží z Floridy...

Přiznám se, že jakoukoliv církev "nemusím" a to z mnoha důvodů. Přetvářka, falešné hodnoty, touha po moci a snaha ovládnout a manipulovat se svými "poslušnými ovečkami" je příčinou mnoha problémů dnešního světa (spekulanty z Wall Streetu dnes nechávám stranou). A tak zpráva z deníku "El día" z tohoto týdne mě ihned zaujala, ale nepřekvapila. Překládám doslova:

"Dva katoličtí kněží byli odsouzeni k nepodmíněnému trestu za zpronevěru 8,7 miliónů dolarů. John Skehan (81 let) a Francis Guinan (66 let) z Floridy, byli v roce 2006 obviněni z krádeže části limožen a finančních darů ve farnosti v Delray Beach, z nichž utratili statisíce dolarů za nemovitosti, dovolenkové cesty, cizí měny a "přítelkyně". Konkrétně dotyční kněží navštívili Las Vegas a Bahamské ostrovy a vlastnili jednu vilu a jeden bar (!!!) v Irsku, apartmán na Floridě a další apartmán v hodnotě 455.000 dolarů v Singer Island, také na Floridě. Byli odsouzeni k vězení na 14 měsíců."

Co si z toho vzít jako ponaučení?

To "peklo" musí být opravdu věc příšerná. Asi právě proto je potřeba si při cestě do něj, pořádně užít... Nebo snad ne?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Zamburek | sobota 28.3.2009 2:39 | karma článku: 12,88 | přečteno: 832x