8 gólů může přivodit i sportovní orgasmus...

2.5. 2009. Sobota. Dvě derby. Jedno hokejové, jedno fotbalové. V každém padlo po 8 gólech a hodně rekordů. A na hru vítězů se ještě dnes pějí ódy. Poražení mluví o ponížení, historických porážkách, blamáži...

Vtip nebo skutecnost?

16.15 h. Mistrovství světa v hokeji: Česko - Slovensko.

Rozhodující zápas o postup do čtvrtfinále a přitom každé utkání mezi oběma celky je opravdovým derby, i kdyby se hrálo jen jako přátelák na rybníku. Jak v Čechách, tak u slovenských bratrů k televizi zasednou i lidi, které jinak hokej nezajímá. Pokud to udělali i včera, viděli něco, co ještě nikdy k vidění nebylo. Hurikán z Čech se proti všem předpokladům přehnal přes území našich východních sousedů tak silně, že způsobil větší škody než před pár lety vichřice v Tatrách.

Jen shodou okolností a díky železnému rámu Lašákovy branky si Jágr a spol. nepřipsali nový rekord našeho týmu v počtu vstřelených branek v jednom utkání na Mistrovstvích světa. To na opačné straně střídačky tomu bylo jinak. Těch osm povedených tref totiž znamenalo největší slovenskou prohru na turnajích MS. A tak zatímco pod Řípem teklo nejen pivo proudem, pod Tatrami se blýskalo, ikdyž přišlo i na vtipy:  

Ptá se jeden slovenský fanoušek druhýho: "Vieš, čo urobí Slovak, keď vyhra MS v hokeji? Vypne Playstation...", dovysvětlí po záporné odpovědi toho druhého. 

20:00 h. Španělská nejvyšší liga: Real Madrid - FC Barcelona

Jen hodinku po hokejovém derby začalo to druhé. Tentokrát fotbalové. A které si také málokdo nechá ujít, hlavně ve Španělsku. Pokud by Real na domácím hřišti vyhrál dostal by se jen 1 bod za vedoucí Barcelonu. Pokud by prohrál, Barca by 4 kola před koncem ligy získala 7 bodový náskok. Real Madrid neprohrál 17 zápasů za sebou, FC Barcelona právě v minulém klopýtla.

Výsledek utkání? Shodou okolností 8 gólů, jako v tom prvním derby a fotbalová smršť Barcelony, která příznivcům Madridu způsobila emoční šok. 58 let, co Real v Madridu nedostal 6 branek. Poprvé v historii, kdy Barca dala na stadiónu Santiago Bernabeu víc jak 5 gólů. Konečné skóre 2:6, připomíná hokejový výsledek, rytmus předvedené hry také. Komentáře témeř shodné, jako v případě výhry s rozdílem třídy českých hokejistů. Hanba, marnost, rozčarování a někdy i slzy v táboře poražených.

"Přejel nás parní válec", řekl po utkání madridský brankář Iker Casillas, zatímco ten slovenský se bezmocí v půlce zápasu nechal raději vystřídat. Ti co nevídaným způsobem vybojovali výhru, pak neskrývali svou radost a ti co vše sledovali, jak popsal bývalý madridský i barcelonský hráč Luis Enrique, prožívali při utkání pravý fotbalový orgasmus...

V každém případě, kdo oba zápasy viděl, nikdy nezapomene, protože vstoupí zcela určitě do historie a stojí za to je vidět i záznamu. Kéž by takových odpolední, kdy diváci při sledování utkání prožívají sportovní orgasmus, ať již ten hokejový nebo fotbalový, bylo více a více... 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Zamburek | pondělí 4.5.2009 1:04 | karma článku: 15,78 | přečteno: 3709x