Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Škatulování koček

„Představte si, moje kočka miluje krabice!“ říkává kde kdo. Překvapuje mě, že to často zní maličko zahanbeně, jakoby šlo o něco zhýralého. Kočky milují krabice a škatule všeho druhu, papírové tašky, mezery v knihovně, pootevřené skříňky, lavóry, pračky a vůbec všechny nory připomínající úkryty. Vlezou si tam a tváří se neviditelně, a to ta krabice může stát i na stole v kuchyni.

KočkaPetra Žallmannová

Moje Kočka nastupuje okamžitě do jakékoliv krabice, kterou přinesu domů. Často naložím nákup v obchodě do kartónu, který vylovím z klece na recyklaci jen proto, abych své Kočce udělala radost. Když je krabice malá, Kočka z ní okamžitě vyrobí kočko-muffin, jak na každé straně vytéká ven kyprý kousek. Když je krabice velká, vleze do ní Kočka a čeká, až dorazí Kocour a začne dobývání středověkého hradu. Občas mám nutkání nakreslit jim na škatuli cimbuří. Kocour nadskočí a hrábne tlapkou do krabice. Kočka za okamžik na útok odpovídá mohutným vystřelením tlapiska za hradby a doufá, že trefí Kocoura. Je-li v krabici díra, vypadá to, jakoby tam byla zavřená chlupatá bílá chobotnice, která se snaží dostat ven. Po chvíli se Kocour osmělí a do krabice hupsne. Tedy, hupsne na záda Kočce. Pak následuje divoké rodeo a já musím za velikého vřeštění a v chumelenici chlupů vysypat oba rohovníky z ringu.

Výborný model z poslední doby byla krabice od běžek, které jsme objednali mým rodičům k Vánocům. Krabice byla dlouhá a úzká. Tělnatá chlupatice zjistila až asi ve třetině trubky, že na konci tunelu není světlo a jala se divoce couvat. Slyšeli jsme zlostné tlumené mručení a klaustrofobicky zuřivé hrabání, ale bylo to bez efektu, došlo k ucpání. Už už jsme chtěli zasáhnout a Kočku vytřepat, ale v tom se ozvalo dramatické RYC a krabice se rozletěla na dva kusy. Když to nešlo zpátky, roztáhla Kočka nožiska do stran, zavrtěla zadnicí a krabici rozsedla zevnitř. Později byla krabice slepena a opatřena několika většími otvory, kterými pak kočky projížděly a lovily v nich granule jedna radost.

Doma se mi často sešlo krabic hodně a kočky procházely místností tak, že přeskakovaly z jedné do druhé, jako když se snažíme překonat po kamenech potok. Jedna taková opravdu silná krabicová infestace se časově kryla s natíráním balkónů na domě, kde jsem tehdy bydlela. Na můj podkrovní balkón nebyl přístup z fasády, a tak se dva natěrači museli probrodit krabicovým územím. Jeden prošel bez mrknutí oka, ale druhý se zastavil uprostřed pokoje, žoviálně si objednal kafíčko a zeptal se s neskrývaným zájmem: „A to tady všechny ty krabice máte na kočky?“ „Ano, na kočky,“ odpověděla jsem. „No vidíte,“ opáčil natěrač obdivně „a někdo by mohl říct, že tu prostě jenom máte bordel!“

Takže vivat krabice! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petra Žallmannová | pátek 8.2.2013 11:34 | karma článku: 30,04 | přečteno: 1544x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1955x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1616x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1160x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4321x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky