Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Potrefení kočkaři... jó, to my jsme

Mně bude někdo říkat, že to s těma kočkama přeháním! Dyť já jsem naprosto normální, umírněný kočkař. Kočky se zcela nekompromisně ujaly vlády nad světem a mnoho pravověrných crazy cat ladies/gentlemen mě s pohrdavým „pchhh“ klidně označí za čučkaře a břídila. Že nosím náušnice, šátky, brože, trička, ponožky a pyžama s kočkami? Cha! Prý trapné paběrkování!

Mezi skalními jsem za sraba, protože své kočky ani neoblékám. A přitom je na světě tolik krásných modelů! (Jediné, do čeho jsem se ze studijních důvodů pokusila své kočky kdy vecpat, byl postroj. Kočce byl sice na poslední dírku, ale neprotestovala. Zato Kocour, obejmut neznámými chapadly, upadl na zem a hodinu bez hnutí ležel. Když jsem vetřelce odstranila, Kocour vstal, jakoby se nechumelilo a odloudal se pryč.)

Kromě prapodivných oděvů mají kočkofilové zvrácenou touhu věšet na své kočky i objekty denní potřeby. Webovky s názvem „věci, co dávám na kočku“ začínají pomalu všednět, a tak se před nedávnem stal velkým trendem krajíc chleba s dírou ve střídě, navlečený na kočičí hlavu. 

Naprostým hitem posledních dnů je však „kočičí plnovous“, u něhož je sporné, jestli má nová móda kořeny v tradici „věcí, co dávám na kočku“ nebo v černobílém světě „koček, co vypadají, jako kitler“.

Pro internetové sjížděče to nebude nic nového, když řeknu, že internetový kočko-kult nevídaně bují. Videa s kočkami jsou už několik let nejúspěšnějším shlíženým materiálem na webu a letos v květnu proběhl v Minnesotě druhý ročník festivalu kočičích internetových videí. Ta vycházejí z další tradice, staré, jako internet sám, a tou jsou LOL cats. LOL= lots of laugh (= hodně smíchu, neboli SSCS = ‘sem si cvrknul smíchy). LOL Cats jsou kočky, co vypadají srandovně a srší vtipnými bonmoty. Typickým znakem LOL Cats je špatná gramatika a spelling... kočky přece neumějí gramatiku! (Musím přiznat, že mě tenhle názor dost popuzuje, podle mě by kočky u státní maturity zahanbily kde jakého gymnazistu!).

 

K jedné úchylce se ale přiznám. Udělala jsem svým kočkám profily na kočičím Facebooku. Jmenuje se to United Cats a je to parádní šílenost. Na kočičí mapě spadám pořád do Brna, budu nás muset virtuálně přestěhovat. Doufám, že se tam brzo uvidíme.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Žallmannová | pátek 24.5.2013 12:20 | karma článku: 28,03 | přečteno: 2051x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Jarní kočičky

Mám ráda kočičky. Takové ty malé, chlupaté bambule, co se dělají na stromech. Jejich výskyt znamená absolutní a nezvratné propuknutí jara, což ve mně vyvolává exploze bujarého nadšení (od listopadu do února žiju v podprahové, ale chronicky skličující chmuře, že už nikdy nevysvitne slunce, ptáček nezazpívá, pivoňka nerozkvete). Mám k nim velice osobní, až intimní vztah. Za toto romantické sepětí s rostlinným kožíškem vrby se nestydím a pokaždé, když vyskáčou na větvích, ohýbám si je k sobě a šmidlím si jimi po obličeji s roztouženým „mmm“.

28.3.2014 v 14:50 | Karma: 22,41 | Přečteno: 1483x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Co tím myslíš, kočko? - Slovník kočičí komunikace IV

Minule jsme slíbila, že si řekneme, jak se na kočce pozná, že nás má ráda. Není to tak jednoduché, jak by si jeden myslel. Člověk má pocit, že to má za ty roky zmáknuté. Ale chyba lavice... „Proč mě ta potvora kousla?!“ Za projevy kočičí náklonnosti někdy považujeme zcela praktické a neemocionální chování jako třeba otírání kočičího ksichtečku o nohavice a opravdové projevy lásky často míjíme bez povšimnutí.

21.3.2014 v 23:54 | Karma: 37,51 | Přečteno: 16896x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Léčba kočkou

Funím a chroptím. Přes ucpaný nos ani jinak dýchat nejde. Na hlavě mám flísovou čapku a uvažuju, jestli se mi chce na záchod už tak strašně, že se budu muset skulit z postele nebo jestli to ještě chvilku vydržím. H uvařil geniální oběd, ale vlastně ani nevím, jak chutnal, všechno se mi v puse převaluje jako kus kartónové krabice s přílohou buničité vaty. Číst nemůžu déle než 10 minut, řádky tančí a mě bolí od držení knihy ruce. Televizi ani nezapínám, ta děsivá skříňka s trubadůry by mi svým vřeštěním a blikáním vypálila díru do mozku. A tak jen tak rozmlženě koukám. Na vedlejší peřině spí Kočka. Marodí se mnou už pátý den, stejně jako Kocour. Rozdělili si bez řečí funkce.

3.3.2014 v 15:12 | Karma: 35,68 | Přečteno: 2895x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Co tím myslíš, kočko? - Slovník kočičí komunikace III

Minule jsme mluvili o tom, jaké smysly řídí kočičí hlavu a tělo. Dnes se zaměříme na postavení kočičího těla. A posez. A poleh. Prostě jak si vyložit to, co si kočka myslí od krku dolů... nebo spíš dozadu. Nic není absolutní a posuzovat tělní výrazivo izolovaně bez ohledu na to, jak se kočka tváří a co „říká“ je velice ošemetné. Je to podobně zavádějící, jako známý výklad na prsou založených paží u lidí. Ne vždycky to s znamená, že s vámi daná osoba nesouhlasí. Někdy to znamená, že je to prostě pohodlný postoj.

14.2.2014 v 11:37 | Karma: 33,99 | Přečteno: 4350x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Co tím myslíš, kočko? - Slovník kočičí komunikace II

Jsem tu s první částí slibovaného seriálu „Co si myslíš, kočko?“. Vzhledem k tomu, jak nelehká je pouť k porozumění našich bližních, pokusím se upozornit na několik zásadních kotomunikačních rovin. Stejně jako člověk, využívá kočka ke komunikaci s okolím všech pět oficiálních smyslů. Má taky něco navíc, ale nebudeme předbíhat.

7.2.2014 v 9:00 | Karma: 33,15 | Přečteno: 4054x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

Pragano! Česko explodovalo zlatou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno 

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Litevským prezidentem zůstává Nauséda, premiérku Šimonytéovou drtivě porazil

26. května 2024  22:09

Litevská premiérka Ingrida Šimonytéová přiznala porážku v prezidentských volbách, ve kterých...

Útočník v metru ve francouzském Lyonu zranil nožem čtyři lidi

26. května 2024  17:33,  aktualizováno  21:07

Čtyři lidé v neděli odpoledne utrpěli zranění po útoku nožem v metru ve městě Lyon ve...

ANALÝZA: Boj s korupční chobotnicí. Kyjev vede dvě války, s Rusy a úplatky

26. května 2024

Premium Na frontě je jasným nepřítelem Rusko, v Kyjevě úplatkářství. Ukrajinské vedení se tak chtě nechtě...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky