Návod na obsluhu kočky

Slíbila jsem Návod na obsluhu Kočky. Je to návod na obsluhu mojí Kočky, takže detaily upravujte podle požadavků vlastního chlupatce. Jestli se někomu zdá, že se v tom moc babrám, pak vězte, že co nezadáte přesně, nebude uděláno vůbec nebo bude uděláno JINAK (byť s nejlepším vědomím a svědomím opatrovatele), než chcete... a co hůř, jinak, než chce vaše kočka. Maximální efektivity dosáhneme tím, že budou úkoly pro opatrovatele SMART(Specifické, s Měřitelným výsledkem, Akceptovatelné opatrovatelem, Realistické, tedy vykonatelné a hlavně, Termínované, neboli časově definované). Prostě kočičí management jedna radost. 

:)Zdroj: Internet

Příchod:

Ideální čas příchodu: mezi 6-9 ráno nebo mezi 17-20 hodinou večer. Kočka je v té době aktivní. V mezidobí nečekejte od chlupatce nadšení z návštěvy – Kočka zkontroluje, kdo přišel, a pak zase odejde dospat svých 18 hodin.

Opatrování Kočky začíná už otočením klíče v zámku vstupních dveří. Ještě před tím, než otevřete, je potřeba vylovit zpoza botníku velký kus kartónové krabice. Tuto krabici použijete jako zábranu proti úniku Kočky na chodbu-do sklepa-na půdu. Dojde-li k úniku Kočky, je potřeba zrušit všechny ostatní, na ten den svolané, schůzky – budete hledat Kočku.

Poté, co jste Kočku vmanévrovali kartónem zpět do bytu, přichází čas na samotnou obsluhu. Nejprve ale pověste na vstupní dveře tašku s jakýmikoliv potravinami, které jste přinesli s sebou. Vaše vlastní potrava musí zůstat mimo dosah domácího medvěda.  

1)      Nejdříve záchod. Začít záchodem znamená minimalizovat pravděpodobnost, že se Kočka vinou rozvrkočeného nadšení z vašeho příchodu zapomene na nějakém čistším místě. Na stole u varné konvice jsou mikrotenové sáčky. (Používat zvenčí přinesené sáčky např. od koblih nebo rajčat se nedoporučuje, nabrané stelivo projde i tou sebemenší dírkou a bude za vámi zanechávat cestičku.) Jeden sáček postačí na na všechny 3 toalety. Vydáme se k toaletě číslo 1, která je umístěna za dveřmi do obýváku, tam je i děravá lopatka na stelivo. Lopatkou opatrně proséváme veškerý obsah. Hrudky a hovínka do sáčku. Stejný postup zopakujeme s toaletou č. 2, v koupelně a č. 3, za gaučem. Sáček je nutno neprodyšně zavázat a umístit ho ke vstupním dveřím – po cestě domů ho vyhodíme do popelnice v suterénu. Stelivo nesmí přijít do splachovací toalety – zabetonuje ji. Stelivo prosím nesypat bez pytlíku do koše – strašně to smrdí. Lopatka a smetáček na stelivo rozmetané po místnosti je umístěna v botníku.

 

2)      Druhým krokem je voda. Výměna v miskách a puštění kohoutku. Misky na vodu jsou tři – miska č.1 je u topení za škrabadlem, miska č.2 je u květinového stolku v obýváku, miska č.3 je na lince v kuchyni. Misky mají svá stabilní místa a není nutné je přesunovat. Voda se pouští pouze ve dřezu v kuchyni, pokud je to vyžadováno Kočkou sedící ve dřezu a zuřivě olizující perlátor vodovodu. Alternativou je puštění vody ve vaně – zde je ovšem nutné pověsit si na vstupní dveře velký papírový papírový vykřičník s nápisem VODA (najdete v botníku pod kozačkami), ať se nemusíte vracet z tramvajové zastávky.

 

3)      V botníku je krabice s kočičími hračkami. Všechny statické hračky je nutno vysbírat a naházet do krabice. Z krabice na zem ovšem putuje několik jiných, které je nutno umístit pod kobereček v obýváku a pod podložku v koupelně – Kočka si je uloví, až bude doma sama. V krabici jsou i hračky na udičce, jednu zvolíme a ukážeme ji Kočce. Kočka po ní půjde, pokud je ráno nebo večer. V průběhu dne se ji k akci asi nepodaří přimět, ani pokud se jí pod nosem šmidlá peříčkem namočeným v husím sádle. Udička Kočku baví 5-15 minut. Pak je třeba pomalu ustat, až se Kočka začne domnívat, že je ta bambule konečně mrtvá. A teď přichází čas na jídlo.)

 

4)      Kočce servírujeme žrádlo ve chvíli, kdy si dohrála – je to odměna za lov, místo té bambule, která moc záživná ani výživná není. Nerezová miska pod linkou pravděpodobně obsahuje zaschlé zbytky – prosím o vymytí a zahřátí misky teplou vodou. Do misky servírujeme třetinu kapsičky, kterou najdete buď v plechové krabici na lince nebo v ledničce. Pokud je kapsička v ledničce, přidáme do porce dvě lžíce horké vody a rozmícháme, aby se obsah trochu ohřál. Ve fázi příprav je nutné Kočku opakovaně odstraňovat z linky a zamezit jí v tom, aby otevřenou kapsičku uloupila a zatáhla ji za knihovnu. Poté servírujeme granule. Granule prosím odměřit odměrkou v zásobníku na granule. Denní dávku jsem označila červeným fixem na odměrce – ani víc ani míň, představte si, že jste na dietě a někdo vám záměrně místo dvou listů hlávkového salátu k večeři naservíruje jen jeden, nebo vám naopak místo salátu předloží tabulku čokolády. Odměřenou dávku pak rozdělíme do aktivních krmítek po celém bytě. V kuchyni je Pyramida a UFO, v předsíni dvě přepravky na vejce. Na knihovně je přišroubovaná miska a v koupelně je pamlsková koule (někde bude zakutálená, hledejte).

A teď je pro dnešek hotovo. V ideálním případě děkuji za návštěvy 1x denně, přibližně ve stejnou dobu. Při odchodu je potřeba zkontrolovat následující položky:

  1. Kočka je uvnitř. Při zavírání dveří ji vidíme.
  2. Okna jsou zavřená.
  3. Voda je vypnutá.
  4. Pytlík s exkrementy mám s sebou.

Moc díky za návštěvu. Budu ráda za SMSku, že je všechno v pořádku.

Kdyby se někomu zdálo, že jsem nepokryla všechny aspekty hlídání, můžete mrknout na obsáhlejší návod na České kočce :).

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Žallmannová | úterý 18.6.2013 9:00 | karma článku: 22,28 | přečteno: 1703x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Psí lázně

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68