Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Návod na obsluhu kočky

Slíbila jsem Návod na obsluhu Kočky. Je to návod na obsluhu mojí Kočky, takže detaily upravujte podle požadavků vlastního chlupatce. Jestli se někomu zdá, že se v tom moc babrám, pak vězte, že co nezadáte přesně, nebude uděláno vůbec nebo bude uděláno JINAK (byť s nejlepším vědomím a svědomím opatrovatele), než chcete... a co hůř, jinak, než chce vaše kočka. Maximální efektivity dosáhneme tím, že budou úkoly pro opatrovatele SMART(Specifické, s Měřitelným výsledkem, Akceptovatelné opatrovatelem, Realistické, tedy vykonatelné a hlavně, Termínované, neboli časově definované). Prostě kočičí management jedna radost. 

:)Zdroj: Internet

Příchod:

Ideální čas příchodu: mezi 6-9 ráno nebo mezi 17-20 hodinou večer. Kočka je v té době aktivní. V mezidobí nečekejte od chlupatce nadšení z návštěvy – Kočka zkontroluje, kdo přišel, a pak zase odejde dospat svých 18 hodin.

Opatrování Kočky začíná už otočením klíče v zámku vstupních dveří. Ještě před tím, než otevřete, je potřeba vylovit zpoza botníku velký kus kartónové krabice. Tuto krabici použijete jako zábranu proti úniku Kočky na chodbu-do sklepa-na půdu. Dojde-li k úniku Kočky, je potřeba zrušit všechny ostatní, na ten den svolané, schůzky – budete hledat Kočku.

Poté, co jste Kočku vmanévrovali kartónem zpět do bytu, přichází čas na samotnou obsluhu. Nejprve ale pověste na vstupní dveře tašku s jakýmikoliv potravinami, které jste přinesli s sebou. Vaše vlastní potrava musí zůstat mimo dosah domácího medvěda.  

1)      Nejdříve záchod. Začít záchodem znamená minimalizovat pravděpodobnost, že se Kočka vinou rozvrkočeného nadšení z vašeho příchodu zapomene na nějakém čistším místě. Na stole u varné konvice jsou mikrotenové sáčky. (Používat zvenčí přinesené sáčky např. od koblih nebo rajčat se nedoporučuje, nabrané stelivo projde i tou sebemenší dírkou a bude za vámi zanechávat cestičku.) Jeden sáček postačí na na všechny 3 toalety. Vydáme se k toaletě číslo 1, která je umístěna za dveřmi do obýváku, tam je i děravá lopatka na stelivo. Lopatkou opatrně proséváme veškerý obsah. Hrudky a hovínka do sáčku. Stejný postup zopakujeme s toaletou č. 2, v koupelně a č. 3, za gaučem. Sáček je nutno neprodyšně zavázat a umístit ho ke vstupním dveřím – po cestě domů ho vyhodíme do popelnice v suterénu. Stelivo nesmí přijít do splachovací toalety – zabetonuje ji. Stelivo prosím nesypat bez pytlíku do koše – strašně to smrdí. Lopatka a smetáček na stelivo rozmetané po místnosti je umístěna v botníku.

 

2)      Druhým krokem je voda. Výměna v miskách a puštění kohoutku. Misky na vodu jsou tři – miska č.1 je u topení za škrabadlem, miska č.2 je u květinového stolku v obýváku, miska č.3 je na lince v kuchyni. Misky mají svá stabilní místa a není nutné je přesunovat. Voda se pouští pouze ve dřezu v kuchyni, pokud je to vyžadováno Kočkou sedící ve dřezu a zuřivě olizující perlátor vodovodu. Alternativou je puštění vody ve vaně – zde je ovšem nutné pověsit si na vstupní dveře velký papírový papírový vykřičník s nápisem VODA (najdete v botníku pod kozačkami), ať se nemusíte vracet z tramvajové zastávky.

 

3)      V botníku je krabice s kočičími hračkami. Všechny statické hračky je nutno vysbírat a naházet do krabice. Z krabice na zem ovšem putuje několik jiných, které je nutno umístit pod kobereček v obýváku a pod podložku v koupelně – Kočka si je uloví, až bude doma sama. V krabici jsou i hračky na udičce, jednu zvolíme a ukážeme ji Kočce. Kočka po ní půjde, pokud je ráno nebo večer. V průběhu dne se ji k akci asi nepodaří přimět, ani pokud se jí pod nosem šmidlá peříčkem namočeným v husím sádle. Udička Kočku baví 5-15 minut. Pak je třeba pomalu ustat, až se Kočka začne domnívat, že je ta bambule konečně mrtvá. A teď přichází čas na jídlo.)

 

4)      Kočce servírujeme žrádlo ve chvíli, kdy si dohrála – je to odměna za lov, místo té bambule, která moc záživná ani výživná není. Nerezová miska pod linkou pravděpodobně obsahuje zaschlé zbytky – prosím o vymytí a zahřátí misky teplou vodou. Do misky servírujeme třetinu kapsičky, kterou najdete buď v plechové krabici na lince nebo v ledničce. Pokud je kapsička v ledničce, přidáme do porce dvě lžíce horké vody a rozmícháme, aby se obsah trochu ohřál. Ve fázi příprav je nutné Kočku opakovaně odstraňovat z linky a zamezit jí v tom, aby otevřenou kapsičku uloupila a zatáhla ji za knihovnu. Poté servírujeme granule. Granule prosím odměřit odměrkou v zásobníku na granule. Denní dávku jsem označila červeným fixem na odměrce – ani víc ani míň, představte si, že jste na dietě a někdo vám záměrně místo dvou listů hlávkového salátu k večeři naservíruje jen jeden, nebo vám naopak místo salátu předloží tabulku čokolády. Odměřenou dávku pak rozdělíme do aktivních krmítek po celém bytě. V kuchyni je Pyramida a UFO, v předsíni dvě přepravky na vejce. Na knihovně je přišroubovaná miska a v koupelně je pamlsková koule (někde bude zakutálená, hledejte).

A teď je pro dnešek hotovo. V ideálním případě děkuji za návštěvy 1x denně, přibližně ve stejnou dobu. Při odchodu je potřeba zkontrolovat následující položky:

  1. Kočka je uvnitř. Při zavírání dveří ji vidíme.
  2. Okna jsou zavřená.
  3. Voda je vypnutá.
  4. Pytlík s exkrementy mám s sebou.

Moc díky za návštěvu. Budu ráda za SMSku, že je všechno v pořádku.

Kdyby se někomu zdálo, že jsem nepokryla všechny aspekty hlídání, můžete mrknout na obsáhlejší návod na České kočce :).

Autor: Petra Žallmannová | úterý 18.6.2013 9:00 | karma článku: 22,28 | přečteno: 1703x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1616x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1159x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4316x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Při požáru ve Frýdku-Místku se zranilo 13 lidí, hasiči dali první pomoc i kočce

5. května 2024  10:08

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na neděli zranilo 13 lidí, většinou se...

Byla to pecka, poprvé jsem oddával snoubence, pochlubil se Babiš

5. května 2024  10:04

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se na sociální síti pochlubil, že poprvé oddával. „Byla to pecka,“...

Senátorský mandát chce v září obhájit většina členů, včetně Hilšera či Drahoše

5. května 2024  9:48

Senátorský mandát hodlá v zářijových volbách obhajovat většina z 27 členů horní parlamentní komory,...

Bohoslužba před bitvou. Ukrajinští kaplani kážou, i válčí s puškou v ruce

5. května 2024  9:32

Záporoží (Od zpravodajů iDNES.cz) Reportéři iDNES.cz se vypravili na Ukrajinu za vojáky, kteří bojují proti Rusku. Stres a strach jim...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky