Vláda ANO s podporou ČSSD?

Když už všichni všechno přiznávají a za vše se omlouvají, přiznám se i já. Tentokrát jsem nevolil ČSSD, ale Babišovo ANO. Sobotku, ani Haška zrovna nemusím. Sobotku proto, že nikdy nepracoval, pouze se plácá ve vrcholové politice a podrazil Zemana v prezidentských volbách 2003. Haška považuji za populistu a po nezdařeném palácovém převratu i za neobratného politika, který se nedokáže sejít s prezidentem, aniž by se to provalilo. Oběma těmto pánům jde pouze o koryta a o službě občanům se jim ani nesnilo.

Předsedou vlády by se měl politik stát nejdříve kolem Rusnokových let, kdy již něco dokázal. Představa, že by Sobotka, co by nový premiér, nesahal tomu prozatímnímu ani po kotníky je děsivá. Další 4 roky se stydět za člověka, který by vedl naši vládu.

Rozuzlení vzpoury v ČSSD nápadně připomíná nedávnou situaci v ODS, kdy vzbouřenci kolem Tluchoře si nakonec posypali hlavu popelem, vzdali se postů v parlamentu, aby posléze zasedli v předem domluvených trafikách polostátních firem. Jednoduše řečeno, jako nepohodlní byli odklizeni na lépe placené posty, kde nebudou tolik vidět.

Pokud se Hašek, Tejc a spol dlouhodobě domnívali, že Sobotka není vhodným lídrem (a nebyli sami), pak měli držet spolu basu, neměnit názor a nesypat si popel na hlavu. Jejich obrat o 180° působí dojmem, že budou rovněž po dohodě s nejvyšším vedením odklizeni na lukrativní pozice. Sobotkovi věrní si jistě dovedou spočítat, že Hašek má své příznivce mezi poslanci ČSSD, bez nichž by byl Bohouš nulou.

Jak by si asi Sobotka představoval spolupráci s prezidentem, kterému soustavně okopává kotníky? Za této situace by bylo logické, kdyby ho Zeman sestavením vlády nepověřil. Příležitost může dostat ANO, jmenovitě Babiš, nebo schopná, slušná a nezkorumpovaná paní Jourová.

Před příštími, možná rovněž předčasnými volbami, jedno doporučení Babišovi. Pokud by přijel k nám na Moravské Slovácko v rámci předvolební kampaně, doporučuji místo koblih rozdávat štamprli dobré domácí slivovice. V našem regionu až tak moc na koblížky nejsme. Ty by určitě chutnaly Pražákům.

Autor: Stanislav Zálešák | neděle 3.11.2013 18:07 | karma článku: 19,14 | přečteno: 991x