Souhrn zpráv z povolebního Kocourkova.

ČSSD slibovala poměrné zastoupení dle výsledků voleb ve vedení PS. Pět nejsilnějších uskupení (1 + 4) je ČSSD, ANO, KSČM, TOP a ODS. Bělobrádek z KDU-ČSL na místopředsedu tedy nepatří.  
  • ČSSD slibovala úspornou státní správu. Nyní signalizuje, že by vláda mohla mít až 18 členů oproti Rusnokovým 15-ti. Sobotka zjišťuje, že počet jemu nejvěrnějších kamarádů převyšuje počet ministerstev. Uvažuje proto o zřízení Ministerstva pro věci naprosto zbytečné, Ministerstva ministerstev a několika ministrů bez portfeje.
  • Zatímco ve vyspělých zemích se dostávají na vrcholné politické pozice lidé až poté, co v profesním životě něco dokázali, v ČR je tomu naopak. Po ukončení, případně nedokončení školy se nejprve stávají vrcholnými politiky a teprve následně začínají s nějakou profesí. Mají totiž zato, že životní zkušenosti jsou k ničemu (Gross,Nečas,Sobotka,Hamáček,Benda).
  • Aféra s policejními prezidenty nabírá na síle. Kubice odvolal Lessyho a dosadil Červíčka  neoprávněně. A teď babo Pecinovi raď. Řešením by bylo vytvořit z nich pochůzkovou dvojici, vyzbrojit pendreky a poslat do Šluknovského výběžku.
  • Zeman se ošívá jmenovat podrazáky (Sobotka, Zaorálek, Špidla, Dienstbier) členy vlády. Řešením by bylo nahradit pravděpodobně končící „Lustrační zákon“ tentokrát „Zákonem podrazáckým“. ČSSD by okamžitě měla nedostatek kandidátů na ministry.

 Na závěr jedna pozitivní zpráva. Spotřeba alkoholu stoupla o 4 %. Buď jsme se odrazili ode dna, nebo ztratili poslední naději. 

P.S.  Do éteru unikl soukromý rozhovor politiků. Na rozdíl od bulvárních novinářů, TV reportérů a dalších šťouralů se přidávám na stranu Kalouska a Kuby s tím, že nebyl určen pro mě a proto ho nebudu komentovat. Kéž by to udělali i ostatní kromě Sobotky, který zase nezklamal a přihřál si svoji polívčičku. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislav Zálešák | neděle 8.12.2013 16:26 | karma článku: 16,29 | přečteno: 478x