Proč nevěřím Sobotkovi.

Nový premiér se nechává slyšet, jak moc mu záleží na lepším žití občanů ČR. Podíváme-li se na jeho minulost zjistíme, že i on má máslo na hlavě.

- Po absolvování školy se nestačil zapojit do pracovního procesu a okamžitě se zabarikádoval v PS. O reálném životě běžných občanů toho asi moc neví.

- Jako dlouholetý poslanec a bývalý ministr financí je minimálně spoluzodpovědný za zadlužení ČR a řadu špatných zákonů, na základě kterých se rozkradlo, co se dalo.

- V roce 2003 se i on podílel jako zrádce na neúspěšné volbě prezidentského kandidáta ČSSD.

Ani z pohledu přítomnosti to pro něj nevyznívá o mnoho lépe.

- Prezidentovi, který ho jmenoval premiérem, neustále vyhrožuje Ústavním soudem, čímž se zesměšňuje a zároveň to svědčí o jeho nízkém sebevědomí.

- Není u něho známa znalost cizích jazyků, která je rovněž kritériem fundovanosti na pozici předsedy vlády.

- Část ministerských křesel hodlá obsadit svými nejvěrnějšími kamarády, aniž tito splňují kritéria pro výkon funkce, tj. morální profil, vzdělanost, manažerské schopnosti, životní zkušenosti apod.

Kandidáty na ministry jsou tak asi z jedné poloviny bývalí zrádci (2003), současní zrádci zrádců (2013), absolventi pochybných plzeňských rychlokurzů a okopávači kotníků. Svědčí to o absolutní personální vyprázdněnosti politických stran.

Poté, co se začalo poukazovat na to, že někteří navržení ministři nejsou odborníky, přispěchala koalice s tím, že ministři žádnými odborníky ani být nemusí a jediným kritériem je vlastnictví stranické bumážky.

Je smutné, že se po volbách nenašlo potřebných 13 – 15 odborně, morálně a politicky schopných kandidátů pro obsazení postů vládního komanda. Snad příště.

Od Sobotky nemůžeme očekávat nic jiného, než co zde předváděl v minulých letech, včetně dalšího zadlužování, neochotu rušit zbytečné a duální státní instituce a zrušit nesmyslné a podivné financování politických stran.

Na schopnějšího premiéra si tak budeme muset ještě nějaký rok počkat. Na druhou stranu horší než Gross a Nečas už asi být nemůže.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislav Zálešák | neděle 26.1.2014 12:46 | karma článku: 26,95 | přečteno: 1040x