Žháři dostali přes dvacet let, kolik by za to dostal Koki?

Spravedlnost má být slepá, ale nemohu se ubránit pocitu, že tady nápadně rozlišuje barvy. No, porovnejte...

Je to jen pár dní, co tvor (nechci psát muž nebo člověk) jménem Roman Koki dostal za brutální znásilnění 9,5 roku. Pravda, nebylo to v televizi, nevedly se o tom vzrušené debaty, nikdo nevystavoval fotky té dívky. Na http://plzen.idnes.cz/nejvyssi-soud-potvrdil-9-5-roku-za-brutalni-znasilneni-divka-ma-vazne-nasledky-1h0-/plzen-zpravy.asp?c=A100927_114626_plzen-zpravy_alt jsou i fotky toho Koki... Tam si přečtěte, jak ji několik hodin držel, ohrožoval, nutil vzít drogu atd. Pohodička.

Před pár dny jste si také mohli přečíst na iDnesu článek, ve kterém je napsáno (cituji, abych nebyl smazán): "K brutálnímu napadení došlo poté, co skupinka sedmi Romů nejprve zdemolovala vybavení vietnamské herny Koruna v Břeclavi. Nejdříve nějaké peníze vyhráli, pak o všechno přišli. Dotyční napadli obsluhu herny bezdůvodně, zranili ji a pronášeli rasistické výroky. Napadli i policii, která na místo spolu se strážníky dorazila."  -konec citátu-

Poté byli, klucí jedni rozdovádění, propuštěni, aby mohli pokračovat v krasojízdě.

A článek pokračuje (opět cituji): "Rozzuření Romové tak pokračovali do baru Delta. Tam čtyři z nich brutálně zbili devětadvacetiletého muže. Skončil s velmi vážnými poraněními hlavy a obličeje v nemocnici." Pohodička.

Půjdou sedět? Kolik asi dostanou měsíců - dohromady?

Nechci nikoho hájit, nechci nikomu přitěžovat, ale jak by to dopadlo s tresty, kdyby útočníci a zraněné dítě měli prohozené rasy?

Zaznamenali jste tuto událost? http://www.novinky.cz/krimi/200844-nezletileho-chlapce-temer-ubili-mladi-romove.html

Viděli jste soud? Znáte rozsudky? Bylo vůbec rozhodnuto? Kdo zaplatil léčení? To jsou moje černé otázky na bílé ploše monitoru.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Zajíčekmiroslav | středa 20.10.2010 15:44 | karma článku: 41,91 | přečteno: 2804x