Stávka bude, a stávku podpoří samozřejmě bez nároku...

... i invalidní důchodci, matky s postiženými dětmi, nemohoucí a tělesně postižení, onkologicky i jinak těžce nemocní, těhotné ženy – druhorodičky...

Zástupce invalidů nadšeně popisuje horečné přípravy, se kterými začali držitelé částečných i plných invalidních důchodů. Ti přestali myslet na to, jak se jim, beze změny zdravotního stavu, sníží po lékařské prohlídce důchod pouhým posunutím v tabulce, a začali soucítit s úředníky, úřednicemi a státními posudkovými lékaři. Jim se platy také někam posunou. Vždyť invalidní důchodce se může svého zdravotního postižení lehce vzdát a sám si na chleba vydělá. Z vozíku vstane, slepým okem prokoukne, naslouchadlo zesílí, aby prodej po telefonu vzkvétal. Ale úředník? Nic neumí. V papírech se hrabe, nad občana se povyšuje a bez razítka ani úplatek nevyžádá. Každý nemá své razítko, aby rodině přilepšil.

Také druhorodičky, co budoucí poplatníky nosí, ten den přeruší své těhotenství, aby s úderem půlnoci opět jej obnovily. A až porodí, hadrem sice dítě ovinou, ale láskou jej zahrnou jako dítě první. Malé dítě pro společnost přínos není. Řve a smrdí. Co ouřadové? První úředník pár písmen jména a deset číslic rodného čísla do matriky vpíše, druhý do zdravotní pojišťovny, třetí ouředník na sociálku, čtvrtá úřednice do registru obyvatel, pátý zas do občanského průkazu, když matka správně tiskace lejstro vypíše, šestý úředník to zapíše do... Však jen na ťukání písmen a číslic dobří jsou, kdo brambory jim za to dá?

Ruch a šum se ozývá i z onkologických poraden. Přestává se vyzvídat, kde je tajný pořadník a kterému doktorovi umřel pacient, aby se k němu přihlásili (ne proto, že chtějí zemřít odbornou rukou, ale proto, že lékař má o pacienta méně a na nemocného možná zbyde finanční částka na léčbu). Se svou nemocí snadno zatočí, jak Lance Amstrong šlapkami na bicyklu, a už do práce se ženou, že by je ani Terry Fox nedohnal. Zastyděli se, pacienti, že takoví sobci jsou a útrapy státních úředníků a odborářů přehlíželi. Pacient s rakovinou rychle bicykl si koupí, chudší po republice tryskem vyrazí a po problémech má. To takový úředník musí s rukou nataženou od státu plat žádat, kripl jeden vetchý, a jinou práci bez pr*ele na židli vykonat neumí. Volbu nemá, jen stávku.

Wikipedia: Egoismus (z lat. ego, já) je moderní označení pro sobectví, obvykle ale s méně pejorativním významem. Znamená (přílišné) soustředění na vlastní zájmy a prospěch, vyvyšování sebe sama a své vlastní důležitosti, apatie až antipatie vůči druhým. Takový člověk se nazývá egoista, sobec.(dovolil jsem si zvýraznit některá slova)

Moje výzva: Státní Sobci (SS) NESTÁVKUJTE, najděte si tedy lepší místo, kde Vám Vaše schopnosti přinesou zajímavý výdělek. A konečně plaťte daně, zdravotní a sociální pojištění (ne, že státní rozpočet nasype už jednou vybrané daně podruhé na stejnou hromadu)!!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Zajíčekmiroslav | pondělí 8.11.2010 16:10 | karma článku: 23,51 | přečteno: 1447x