Inovujeme

Od  jisté doby jsem poněkud nedůvěřivá k „inovovaným složením“ a „vylepšeným recepturám“. Většinou to totiž znamená jediné:

Toho tuňáka do toho tuňákového salátu dáme o 20g míň, olivy nahradíme mrkví a aby to nebylo tak poznat, švihnem tam modifikovaný bramborový škrob a čtvrt kila glutamátu. Nazveme to „vylepšenou recepturou“ a na to konto zdražíme o dvě koruny.

 

Prostě jak někde vidím jásavé oznámení o inovaci, vylepšení a skvělé tradiční receptuře, zbystřím a pozorně čtu složení.

 

Nejhorší ale je, že ty mrchy občas inovují potají. Když přestali Magnum dělat ze smetany, kterou nahradili rostlinným tukem, když do originál Coly začali přidávat místo části cukru aspartam, protože je levnější, nikdo se s tím nijak zvlášť nechlubil. On si český zákazník ničeho nevšimne. No, minimálně Zagorová si všimla. A hudrala a skuhrala…… a přestala kupovat. A bylo jí to prd platný.

 

Ovšem včera jsem se fakt nakrkla. Dostala jsem před  nedávnem dárek. Parfém. U mě je to s parfémy těžké. Aktuálně vím o třech, které na sobě snesu, z nichž jeden se již nevyrábí. Ještě včera ráno však byly čtyři. Včera ráno mi došla má nejoblíbenější vůně, vůně, která je skutečně moje - a asi tak čtyřiceti milionů žen na celém světě (Calvin Klein – Eternity v té původní receptuře, žádné Eternity Love, Eternity Summer a podobné zhůvěřilosti). I rozbalila jsem balíček s dárkem, což byla sice ne má oblíbená vůně, nicméně vůně, kterou snesu (do doby než si opět pořídím tu svou), a zcela nerozvážně se navoněla. Po půl hodině se vůně rozležela a mně došlo, že i tady se (bohužel) inovovalo. Zápach, který se ze mě linul, mi ze všeho nejvíc připomínal odpuzovač na komáry. Musela  jsem se jít zpět domů vysprchovat. A teď mám 100ml balení Davidoff Cool Water Summer Dive a vztek. A obavy, že Ježíšek přinese další balení. No co, alespoň doufám, že to bude  fungovat v létě na ty komáry.

Autor: Kateřina Zagorová | středa 14.12.2011 14:18 | karma článku: 28,20 | přečteno: 2978x
  • Další články autora

Kateřina Zagorová

Letecký den

31.5.2012 v 10:14 | Karma: 33,78

Kateřina Zagorová

Připravujeme Vánoce

22.12.2011 v 14:59 | Karma: 32,73

Kateřina Zagorová

O jedné Libušce a strachu

30.11.2011 v 12:59 | Karma: 38,77