To je žrádlo!

Nejvýznamnější datum v historii světa je datum mého narození. Tuto nenápadnou větu pronesl nedávno jeden můj kamarád Ruda.

 

Okamžitě však dodal,  že jestli o něm ještě jednou napíšu, tak mě zabije. Uznejte sami, to nelze nenapsat o někom, kdo má takové vysoké sebehodnocení.

Já v podstatě ani nevím, jestli to je můj kamarád. Prostě se jen tak známe.

 Občas koupí tašku jídla a rozdělí se se  mnou. Má totiž velkou slabost pro jídlo.  Slabost pro pojídání jídla během jízdy v autě. Když ho to popadne, hledá po kapsách peníze, zastaví u nejbližší pumpy a nakoupí třeba za 500 Kč jídlo(sumu za kterou nakoupí si určí během jízdy....mlsně vykřikuje:"Teď nakoupím žrádlo za  pět stovek a tobě vůbec nedám."

.Jídlem rozumějte : několik čokolád, fidorek, chipsy, bagety, buráky, tyčinky, bonbóny.. Vše nejlépe v několika exemplářích a hlavně, aby to dlouho vydrželo...

Možná, že nakonec i  kamarád je, když napůl přetrhne velku bagetu a řekne:"Na a žer"

A tak se pomalu láduji bagetou, na to tradičními českými brambůrky a jako třešničkou na dortu to završím Studentskou pečetí.

 Mnohdy je schopen za „žrádlem" jet i několik kilometrů. Neuspokojí ho totiž nákup v dostupném supermarketu a nebo tzv. obyčejnější verzi jakou je třeba konzum.

Možná se v něm projevují lovecké pudy, když absolvuje mnohdy několika kilometrovou cestu k nejbližší benzinové pumpě za žrádlem, kde je navíc během víkendu ještě omezený provoz.

Nějak jsem nepochopila proč k těmto eskapádám potřebuje mou přítomnost?

Možná by nám na mou otázku odpověděl pan Darwin a jeho evoluční biologie?

 Když tedy Ruda spořádá vše, co se vejde do průsvitné igelitky, vše, za čím podnikl tak strastiplnou cestu,  dostane ještě chuť na něco od Mekáče. Nejbližší provozovna je vzdálená cca 35 km.. . a tak se jede pro krevety v krabičce.

„Na tady máš jednu a víc ti nedám", podává mi z krabičku obalovaný „zázrak" za 80 Kč.

„To je teda žrádlo", pomlaskává a  po rukou mu stéká omastek spolu tatarkou....

Přejedená, unavená z jízdy po okolí a ospalá jsem ráda, že mi zastaví před domem.....

Jsem šťastná, že nežiji v době kamenné a děkuji bohu, že jsem se narodila do 20 století!

Kašlu na metodiku přirozeného výběru, na alfa samce a pohlavní výběr!

Chci civilizovaného chlapa!

Autor: Alice Wollmannová | středa 16.9.2009 12:34 | karma článku: 23,55 | přečteno: 4167x