Klub týraných mužů

Tentokrát jsem se rozhodla napsat něco o mužích, avšak  z jiného úhlu pohledu. Tento článek chci věnovat týraným mužům. Statistiky dokazují, že násilí páchané na mužích narůstá obřích rozměrů. Věřím, že oceníte moji snahu jít s tímto specifickým společenským  problémem na světlo světa!

Jak jsem výše zmínila, týrání mužů je takřka celosvětovým problémem. Těžko odhadnout, jestli příčinou tohoto jevu je emancipace žen a nebo je to tím, že se muži se svými problémy přestávají skrývat?

Stačí se kolem sebe rozhlédnout, určitě znáte z okolí nějakého muže s kterým jeho manželka tzv. pěkně cvičí.

Ponižuje ho, zesměšňuje, uráží, nadává mu, snižuje jeho důstojnost různými způsoby, např. tím, že mu poskytuje sex jen za odměnu, zakazuje mu provozovat jeho oblíbené aktivity, předstírá vlastní neschopnost, čímž z muže činí de facto svého otroka a nebo demostrativně páchá sebevraždy, pokud se muž tzv. ozve a chce vztah ukončit. Někdy dochází i k fyzickému násilí ze strany žen. Takový muž si obvykle od svého okolí vyslouží jen posměch a je označen za tzv. "podpantofláka"

Nutno podoktnout, že týrání je vždy dokazování si moci patologickým způsobem. Většinou si agresoři tímto svým chování zvyšují nízké sebevědomí a léčí komplexy méněcennosti.

 Ženy se nejčastěji uchylují k tzv. psychickému násilí. Nezřídka se stává, že žena svému partnerovi vyhrožuje vyzrazení určitých skutečností, čímž má v úmyslu ho společensky znemožnit, pokud on nesplní její přání. Další formou bývá zesměšňování  na veřejnosti a nejednou dochází ke křivému obvinění ze  sexuálního zneužívání dětí.

Mužů, kteří se odváží se svými problémy někomu svěřit a vyhledat pomoc  je málo. Bohužel, někdy to může mít i velmi tragické následky.

Přeji všem mužům jen samé krásné vztahy plné lásky!

Nezapomínejme na to, že  i muž je jen člověk!

http://www.youtube.com/watch?v=crcYpKaPcTg&feature=related

Toto je výzva a informace pro všechny postižené muže. Nyní máte nejlepší příležitost založit Klub týraných mužů!

Autor: Alice Wollmannová | úterý 25.11.2008 17:58 | karma článku: 16,67 | přečteno: 1953x