Jak na Nový rok, tak po celý rok?

No nazdar! Jestli je něco pravdy na této pověře, tak se tedy mám na co těšit!

Můj letošní Nový rok provázela náhoda, omyl a nečekaná schůzka s neznámým mužem. Za všechno může Skype. Z ničeho nic mi začalo v liště mého počítače blikat  žluté světýlko a v ráměčku se objevilo neznámé mužské jméno. Zvědavost a tak trochu divně vleklá atmosféra letošního 1.1.2009 způsobila, že jsem se s oním neznámým dala do řeči.

 

Z počátku to asi vyznělo jako výslech z mé strany. Kdo jste? My se snad známe? Kde bydlíte? Kde se nacházíte teď?  Co děláte za práci? Proč mi píšete a vůbec co po mně chcete?

 

 Onen muž si počínal celkem statečně, dokonce i pravdivě odpovídal na mé všetečné dotazy. Později jsem se dozvěděla, že je to bývalý voják...to se holt  nezapře disciplína:-) Živí se jako tandemový pilot, což ve mně vzbudilo zvědavost, ačkoliv jsem nikdy podobné dobrodružství nepodnikla.

 

Nový rok, nové zážitky a nová setkání s lidmi.

 

Kývla jsem tedy a přijala pozvání na Novoroční kávu s neznámým parašutistou. Pro upřesnení onen člověk není pro mnohé až tak neznámý, má mnoho klientů po celém světě, ale pro tentokrát si ponechám pro sebe, kdo je můj nový Novoroční známý.

Dozvěděla jsem se mnoho zajímavostí z jeho oboru, o tom, jak se žije na letišti, ale i o mužské touze po nezávislosti a dobrodružství.

 

Rozloučil se se mnou se slovy: "Bylo mi ctí a národním svátkem, rád jsem Tě poznal."

 

I takový omyl, jako překlepnutí se na klávesnici ve snaze najít klientku podobného jména se může změnit v zajímavé setkání s člověkem, kterého bych za normálních okolností 1.1. těžko potkala...

 

Jak na Nový rok, tak po celý rok! Vzhůru vstříc novým zážitkům, dobrodružstvím a výzvám!

 

Přátelé, máme před sebou celý další rok 2009....radujme se!

 

 

 

Autor: Alice Wollmannová | pátek 2.1.2009 17:33 | karma článku: 10,32 | přečteno: 801x