Autoškola - ta mi dává zabrat!

Nevím čí to byl nápad, že se přihlásím do autoškoly? Koho jiného, než můj, samozřejmě. Prý autoškola patří k základnímu vzdělání člověka a já nechtěla být pozadu. Nechápu, kdo tuhle blbost vymyslel?

Léta jsem žila bez autoškoly v naprosté pohodě. Musím přiznat, že mě nepatrně zarazil dotaz mého učitele autoškoly, co mě vlastně vede k tomu si dělat řidičák a jestli si myslím, že je to tak nutné ?

Abych nebyla za úplného ignoranta, tak jsem ze sebe vysypala odpověď, že v dnešní době člověk bez auta, jako by nebyl a hlavně bez „toho“ řidičáku. Jako eso z rukávu jsem vytáhla další argument, že se lépe jezdí pro nákupy vozem, že bude potřeba někoho odvést do špitálu, přivést z nádraží….

On odpověděl:“Jste si tím tak jistá? Já tedy ne. Ale když jinak nedáte, tak co mám s Vámi dělat. Někdo mě živit musí. Já bych byl však spíše pro, aby někteří řidiči zmizeli z povrchu zemského.“

A tak jsem nastoupila do autoškoly.

Mám noční můru, jestli se mi vůbec podaří rozjet vůz, téměř mi to připomíná mužskou fobii z toho, jestli se dostaví erekce, někde jsem slyšela, že to muži takhle prožívají. Řadící páka také není zrovna můj nejlepší kamarád, nemluvě o tom, že nestíhám sledovat dopravní značky, protijedoucí vozidla, zpětná zrcátka, šlapat spojku a plyn….

Která hlava tohle vymyslela a proč je to tak složité? Vypadá to přece tak jednoduše! Jak se tohle mohlo tolik lidí na světě naučit a další a další otázky se mi honí hlavou? Za všechno mohou pan Benz, pan Diesel a pan Ford….a já abych teď z toho měla nervy….

Protože jsem z Mladé Boleslavi volám: „Laurine, Klemente!“

Málo platné. Jak již někdo přede mnou řekl. Praxe dělá mistra. Já bych pro začátek vystačila s tím, abych úspěšně absolvovala řidičský výcvik.

A jaké jsou Vaše zkušenosti s autoškolou?

Autor: Alice Wollmannová | středa 29.9.2010 14:47 | karma článku: 26,96 | přečteno: 6029x