Agresivita, nejen u mužů

K tomu, abych sepsla tento článek, mě inspirovaly diskuse k mým předchozím článkům. Z reakcí čtenářů je patrné, že pro pravdu se každý zlobí, jinak si totiž neumím vysvětlit Vaše mnohdy velmi agresivní reakce zaměřené vůči mé osobě.

Nesnažte se mě přesvědčovat, že je tomu naopak. Ve svých článcích jsem pouze napsala své názory, a v žádném případě jsem neměla snahu někomu ublížit. To se však nedá říci o diskutujících. Jejich reakce jsou záměrné  se snahou poškodit osobu pisatele blogu.

Chápu, že příčiny těchto reakcí mohou být různé. Nižším IQ počínaje, špatnými morálními vlastnosti, nedostatkem soucitu konče. Také se na tom mnohdy podílí špatná výchova, alkohol a drogy.

Agresivní člověk se vyznačuje těmito nepřehlédnutelnými rysy osobnosti, jako je: vztahovačnost, nechápavý a nepřátelský postoj, vulgární a neurvalé chování. Mezi diskutujícími se převážně vyskytují tzv. programoví  agresoři. To jsou lidé, kteří jsou většinou zvyklí na agresivní odpovědi a mnohdy se realizují právě v internetových diskusích a zatahují do nich i své okolí.

Nemalou roli zde hraje i pohlaví. Samci (většina savců, včetně člověka) jsou agresivnější. Významný podíl zde má testosteron.

Ať chceme a nebo nechceme, 75% lidí nám vyhovuje a dalších 25% nikoliv, to však ještě není důvod, proč někomu vyjadřovat prostřednictvím slov svou nevraživost.

Musím však souhlasit s tvrzením, že úspěšná mezilidská komunikace spočívá v umění zatajit to, co si skutečně o svém protějšku myslíte.

Tímto by však pozbývalo smyslu psát své postřehy a názory v podobě blogů na idnes.cz

Doporučuji diskutujícím počítat do deseti, než napíšete další vulgaritu a nebo požití uklidňujicího preparátu!

 Přeji krásný a neagresivní večer všem diskutujícím!

 

Autor: Alice Wollmannová | pondělí 24.11.2008 17:06 | karma článku: 10,50 | přečteno: 1247x