Když se Ahmed z ulice vyzná v letectvu lépe, než turecká armáda.

A je to tady. Někdo po nocích zasypává Sýrii bílým fosforem a syrští civilisté za tmy poznají, že jde o ruské letectvo. Turecká armáda však za bílého dne nepozná, čí letadlo sestřeluje.

Tak náš svět včera zase jednou obletěla zpráva, jež má za úkol opět naházet pokud možno co nejvíce špíny na konto Rusů. Rusko v boji s Islámskými radikály v Sýrii sáhlo po zakázané zbrani - bílém fosforu.

Škoda jen, že stejně tak, jako se nemá užívat bílý fosfor, stejně tak by se nemělo střílet ani do lidí na padáku. To ovšem nikomu týden na zpět příliš žíly netrhalo. Umírnění teroristé si to přeci mohou dovolit.

Rusové samozřejmě užití této zbraně popřou. A opět se vynořují články, jež předkládají, že se o bílý fosfor nejednalo, neboť ten více čmoudí a kdo ví co ještě. Těžko soudit, v tomhle se opravdu nevyznám. Odborník na zbraně vážně nejsem. Na druhou stranu se také objevují i radikální názory, že si ti „muslimští psi“ ani nic jiného nezaslouží. Náš civilizovaný západní svět tento čin však musí odsoudit.

Zajímavé však je, že když se před dvěma lety objevily zprávy, že tutéž zákeřnou zbraň užila ukrajinská moc vzešlá z Majdanu proti obyvatelům východu země, nikdo si s tím moc hlavu nelámal. Hromady fotek, spousty výpovědí, mnoho videí a u nás na Západě naprostý nezájem se událostmi zaobírat.

Co mne však na celém incidentu zaráží úplně nejvíc, je fakt, že celé tohle nové protiruské běsnění se opírá o neověřenou výpověď jakéhosi Ahmeda, neznámého civilisty, na kterého zpravodajci narazili zřejmě někde na ulici. Jeho Syrští přátelé, jež prchli do Německa, nezvládnou pokrájet ani rajčata (tuhle informaci mám od polské kolegyně, jejíž partner pracuje s těmito hosty paní Merkelové co by kuchař v restauraci v německém Ahlbecku). Ahmed však pozná bílý fosfor, o kterém mnoho lidí u nás ani nemá ponětí, co to vlastně je.

A co je snad nejúsměvnější? Turci se asi před týdnem nechali slyšet, že netušili, že střílejí po Rusech. Tento nám doposud neznámý Ahmed však pozná, že jde o dílo ruského letectva. No to víte, turecká armáda nepozná ruské letadlo za bílého dne, Syrský civilista jej však pozná i v noci. Já se už jen divím, že nám nepopsal i onoho pilota, či jej neidentifikoval co by samotného Putina.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Wiltsch | středa 2.12.2015 13:24 | karma článku: 42,71 | přečteno: 2999x