A pak se média diví, že jim nevěří příliš mnoho lidí.

"Když chcete, tak si informace najdete," zaznělo u Drtinové. Tak takový vzkaz divákům bych opravdu nečekal. To se pak můžou žurnalisti zase divit, až se na ně opět vrhne rozlícený dav.

Po pravdě řečeno, nebýt pana Andreje Babiše, ani jsem si toho nevšiml, neboť to on na svém facebookovém profilu 27. března sdílel Ringa Čecha u Drtinové. Jak sám uvádí, velmi se mu líbil a doporučuje shlédnout. Inu, tak jsem to skoukl, a musím říci, že jsem byl vskutku zhnusen. 

Nevím proč, ale už od počátku mi přišla paní Drtinová proti Ringu Čechovi jako vysazená. Její tón i směřování diskuze, jako by měli jasně směřovat k tomu, že Ringo Čech je rasista, proti čemuž on dosti vystupoval. Přiznávám, že s dílem tohoto umělce nejsem zrovna příliš dobře obeznámen, ale i přesto mi při sledování onoho pořadu bylo toho starce líto. Zatímco moderátorka by zjevně patřila k těm, kteří by při zombie apokalypse horoucně zastávali i práva zombíků, Ringo Čech mi přišel jako člověk zcela si uvědomující rizika, které současná krize přináší. Musím se tedy pořád ptát, čím si zasloužil od paní Drtinové takovou salvu tento zkušenostmi života obohacený kmet? 

Nejsem rasista, média se vrhají jak zuřiví psi na každého, kdo projeví jiný názor, tvrdí Ringo Čech

Nejvíce mě však dostala sama reportérka v závěru rozhovoru, kdy se pan Ringo Čech ptá, zda ví o projevu Miloše Zemana v Bratislavě a ptá se na média, která jej přinesla. Odpověď? "Tak některá ano. Když chcete, tak si informace najdete."

To je mi parádní vzkaz pro diváky paní Drtinová. Já samozřejmě nyní netvrdím, že by média měla jakoukoliv povinnost vysílat, co, kdy a kde náš Miloš povídá, avšak pronést tato slova v době, kdy lidé  médiím věří stále méně, to je trošičku hloupost ne? To víte, žijeme v době internetu, lidé se dočítají o demonstracích proti migraci po celém kontinentu, avšak média reportáže z těchto míst snad ani nepřináší. A pak se sejde pár vítačů, a je z toho pomalu zpráva večera. Nakonec se člověk od Vás dozví, že pokud chce mít informace, musí si je dohledat sám.

To se pak můžete zase všichni divit, že vám lidé nevěří. To potom může kde kdo kroutit hlavou, že lidé se chytají každé dezinformace a fantasmagorie, kterou najdou na internetu. A především si pak můžete stěžovat, až bude uspořádán nějaký ten protest proti poplatkům či až zas někdo někde napadne vaše lidi. To víte. Lidé v ČR si musí platit ČT, NOVA se označuje za hlavní zpravodajskou relaci, ale Vy jim vzkážete, že pokud chtějí lidé mít informace, tak si je musí dohledat sami. Opravdu tleskám

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Wiltsch | úterý 29.3.2016 17:10 | karma článku: 41,70 | přečteno: 2459x