Tady by bylo tak krásně.....!

Pročítám si ekonomický program líhnoucí se strany TOP 09 a říkám si, jak krásné je občas trochu snít. Vzhledem k tomu, že nepodezírám jeho autory z toho, že by ho psali s vědomím, že ho nebudou muset plnit, je krásné se zasnít. Zasnít se, co kdyby se stal zázrak, lidé dostali rozum a pochopili, že tohle je z nabízených cest jedna z těch nejlepších.

Sen je však jen z mlhy a vánku utkaný obraz a tenhle navíc rozfoukal osobně velký Jiří, který "vtipně" ohodnotil celý program jako snahu "o návrat do dob Rakouska-Uherska." Velký myslitel je ten člověk. Proč vyvracet názory a plány protivníků racionálními argumenty, když je můžu poplivat, ušpinit vlastní malostí a pak se jim přihlouple smát?

Jenže, milý pane Jiří Paroubku, Rakousko-Uhersko vůbec nebylo "žalářem národů" či "hrobkou všeho Slovanstva", jak Vás možná učili ve škole. Rakousko-Uhersko bylo státem, kde slušnost k lidem, úcta k hodnotám a respekt k zákonům patřily k základním hodnotám každého člověka. Jenže to nemůže pochopit člověk, který hulvátství, sebestředné sobectví a obcházení zákonů povýšil na legitimní politiku.

 

********* 

PS: Omlouvám se všem krásným lidem, kteří jsou podepsáni pod Slavnostmi sněženek, za malé vykradení jedné slavné věty.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 27.8.2009 23:23 | karma článku: 14,71 | přečteno: 1117x