Nikdy nesklidíš to, co jsi nezasel

Rána pěstí není argument, ale projev neskutečného zoufalství či absolutní hlouposti. K násilí se lidé však uchylují většinou po nějakém předchozím impulsu či provokaci. A pak je otázka, zda nesklidil pan místopředseda jen malý kousek toho, co dnes a denně sám se svými spolustraníky zasévá?

Vždyť prakticky při každém otevření nejen hlavní stránky iDnes.cz na Vás v záhlaví blikne banner s negativní kampaní. Na ulici potkáváte billboardy, plakáty, citylighty, dobrovolníky s letáky, v novinách inzeráty všech formátů i barev. Není dne, aby z Lidového domu nevyšla záplava zaručených informací, které však mnohdy mají blíž k fantasmagorickým projevům než k realitě (třeba páně Tvrdíkovo exposé na téma výcviku modrých bojůvek). To vše je velmi hutnou setbou, kterou v Lidovém domě denně hojně přihnojují.

A pak přijde jeden šílený zoufalec, který svůj názor také vyjádří po svém. A zaplaťpánbůh, že jen pěstí a ne nějakou zbraní. Jaký ale rozdíl je mezi tímto občanem a občanem, který píše úmyslně zkreslené, překroucené nebo dokonce lživé tiskové zprávy? Je rána uštědřená soupeři písemně "čistší" či "nevinnější"? Můj názor je, že mezi těmito dvěma občany není rozdílu. Oba jsou polítováníhodnými. Světské spravedlnosti se však s největší pravděpodobností dostane jen jednomu. Naštěstí existuje jiná, dokonalejší spravedlnost.

 

 

Autor: Jan Dvořák | středa 5.5.2010 19:59 | karma článku: 32,32 | přečteno: 1553x