Dramaturgové zpráv ČT.... Vraťte snad i vysvědčení ze ZŠ

Píši tento článek s vědomím, že se možná "otřu" o některého z mých spolužáků z FSV UK či bývalých kolegů. Ale za to, co předvedli v dnešních Událostech, by všichni zodpovědní zasloužili číslo ve frontě na Úřadu práce.

Šlendrián, totální výpadek zdravé mysli, naprosté žurnalistické selhání. Anebo úmyslné opomenutí. Jak jinak popsat fakt, že napadení bývalého premiéra Mirka Topolánka zmínili v jedné (!) zamumlané otázce položené stávajícímu překlenovacímu ministrovi vnitra Martina Pecinu. Ten, poslušen svého oranžového kabátku, zamumlal cosi o vajíčkách, kterými to začalo, a přislíbil, že se tomu policie bude věnovat. Tečka, puntík, šmytec. A bodový scénář plynule přešel na odjezd srbských fanoušků, vyděračské jednání o vakcínách a dál až k poslednímu přání příjemného večera.

S otevřenou pusou a narůstajícím šokem jsem Události sledoval a čekal aspoň na čtený headline. Nic nepřišlo. Dokonce došlo i na poměrně tendenčně zpracovanou reportáž o papučích pro Jyrku (kde zůstalo vyjádření Štěpána Dlouhého, proč nechtěl papuče předat Jyrkově Paní Papalášové a kde další ostudný výlev právě JPP, který právě Štěpána Dlouhého prakticky křivě obvinil z přípravy trestného činu), ze které ten bačkora vyšel skoro jako oběť.

Moji milí spolužáci, bývalí kolegové či jen zaměstnanci zpravodajství ČT, jestli si takhle představujete objektivitu a vyváženost, jestli tohle je vaše pojetí veřejnoprávnosti, pak jste na přednáškách buď spali, nebo jste své svědomí už za nějaký ten jidášský groš prodali. Tohle nebyl štěkot hrdého hlídacího psa demokracie, tohle bylo servilní kňučení připočurávajícího se ratlíka, který se bojí, aby nedostal z rozmaru pána botou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 21.8.2009 21:12 | karma článku: 47,77 | přečteno: 21631x