Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nevolme komunisty !

 Od budoucích poslanců bychom měli žádat zákon, kterým dojde ke zrušení Komunistické strany Čech a Moravy a k zákazu jakékoliv další politické strany nebo sdružení, složené převážně z komunistů. Aby se KSČM nemohla přejmenovat a získat tak punc legality, je nutné do zákona vtělit paragraf, který stanoví, aby každá strana, jejímiž členy je více než 50 % bývalých komunistů, byla považována za komunistickou a zakázána.  

Za směšné považuji poznámky různých politiků, politologů i novinářů, že komunistickou stranu bylo možné zakázat pouze v roce 1990 a teď už to nejde. Proč by to nešlo? Že to správní nebo ústavní soud nedovolí? „Sametová“ existence komunistické strany se dá zrušit revoluční změnou zákonů i ústavy. Na revoluční změny není nikdy pozdě. Jen je třeba chtít. Listopad 89 je třeba dotáhnout do konce, aby byl skutečně revolucí a ne jen sametem.

Komunisté za svých více než 40 let vlády mají za sebou 262 popravených, více než 4 000 lidí, kteří zemřeli ve vězeních – což podle mne je totéž, jako kdyby je popravili. Statisíce nemohli studovat ani pracovat v oboru, pro který měli talent. Naše země tak utrpěla ve vývoji a stala se z evropského hlediska silně zaostalou. Neboť komunisté nebyli schopni ani zajistit dostatek toaletního papíru …

O tom, kdo jsou komunisté a čeho všeho byli schopni (a budou zase!!!) se může přesvědčit každý, kdo čte články nebo vidí televizní pořady, jejichž autorem je redaktor MF Dnes a televizní scenárista Luděk Navara. A mnozí další.

Komunistická strana byla zločineckou organizací, to říká i zákon. Tím pádem každý komunista, i ten, který zdánlivě jiným neublížil, ale vstoupil tam jen proto, aby se měl lépe než ti, co tam nebyli, aby mohl pracovat na tom, co jiní nesměli, se na tomto režimu podílel jeho schvalováním, podporou jeho existence jako diktatury. Komunisté na svých schůzích schvalovali trest smrti pro paní Miladu Horákovou. Titíž schvalovali a hlasovali pro smrt svého generálního tajemníka Rudolfa Slánského. A nejen oni, ale nahnali do tělocvičen i na pódia divadel malé děti a nechali je skandovat „smrt Horákové“ nebo „smrt Slánskému“. Komunisté, aby se udrželi ve straně a čerpali z toho výhody, prohlašovali o okupaci, že je to internacionální pomoc. Co to je za lidi? Jsou to zločinci. Někdo větší, někdo menší. Výjimkou jsou jen ti, co tam vstoupili z idealistických důvodů před únorem 1948 a později prozřeli a ze strany vystoupili. Ale ne až po „sametu“, ale tehdy, když to pro ně znamenalo totéž, co pro jiné slušné lidi být mimo stranu.

Stačí se podívat do programového prohlášení KSČM a hned je jasné, o co komunistům jde: O socializmus. O komunizmu zatím nehovoří, ale i na něj dojde.

Za pár dnů budou volby. Je téměř jisté, že je vyhrají – pokud nedostaneme rozum - sociální demokraté. Kdo chce vědět, jak to dopadne, může se už dnes začíst do historie Února 1948 a všimnout si, jak komunisté pohltili sociální demokracii. Nebo kdo to chce v podobě uměleckého díla, nechť se podívá na film „Smyčka“.

Sociální demokraté – pokud vyhrají blížící se volby – nebudou moci vládnout bez komunistů. Touha po moci a po vládnutí je u nich tak mocná, že jim dovolí zrušit dávné bohumínské usnesení, že s komunisty nebudou vládnout. Stačí na celostátní konferenci uznat, že se jinak vládnout nedá a při hlasování o tom zvednout ruce. Jak jednoduché! Stejně jsou mnozí členové sociální demokracie bývalými komunisty. Pro ně nic nového. Už dnes sociální demokraté s komunisty vládnou na mnoha radnicích. Také na to poukazují jako na důkaz, že to jde. Mnozí mladí lidé, dnes už čtyřicátníci a všichni mladší si nemohou pamatovat, jaké to bylo pod komunistickou diktaturou. Komunizmus znají vesměs jen z filmových komedií, při kterých se smějí a baví jako u náramné legraci. Bohužel.

Kdyby chtěli vědět, jak bude vláda s komunisty vypadat, nechť se podívají do Severní Koreje nebo na Kubu (ale na pláži to nepoznají). Kdesi jsem četl naivní názor, že jsme členy NATO a tato organizace nedovolí u nás vznik nové diktatury a přijde nám na pomoc. Vláda země může požádat NATO o pomoc, to jistě, ale myslíte, že komunistická vláda požádá NATO o pomoc? A OSN je tak bezzubá, že by snad pomalu bylo na místě uvažovat o vystoupení. Ale to jsem odbočil.

Trochu prognózy: pokud sociální demokraté vyhrají volby, zjistí, že bez komunistů nesestaví vládu. Zruší bohumínské usnesení o zákazu vládní spolupráce s komunisty. Následně se ukáže (což už stejně vědí), že stát je chudý a je třeba někde vzít peníze. Zdaní bohaté. Bohatí se začnou stěhovat i se svými firmami do ciziny. Komunisté „přesvědčí“ sociální demokraty, že nestačí zdanit bohaté a dovolit jim zisky ze zdejších výrobních podniků odvádět do ciziny. Třeba aktuálně diskutují o tom, zda by nebylo lepší znárodnit důl Paskov a udržovat ho, přes jeho nerentabilnost, za peníze nás všech. Mnozí sociální demokraté, zejména ti, co kdysi byli v KSČ, se přidají na stranu komunistů. Komunisté a přeběhlíci k nim získají ve sněmovně převahu a – podobně jako po únoru 1948 – spolknou zbytek sociální demokracie.

Vše bude v legálním rámci. Prostý lid uvidí, že právě komunisté jsou ti, kteří to s ním myslí dobře. Komunisté toho využijí a prosadí znárodnění … Lid prostý bude jásat, mladí odejdou do ciziny. A pokud tam již jsou, tak se nevrátí. Úbytek mladých neuživí současné důchodce a ti budou požadovat, aby byly zavřeny hranice. Komunisté hranice zavřou a pak na hranicích opět postaví falešné stanice německé a rakouské pohraniční policie, převlečou se do rakouských a německých uniforem a budou utečence dobrosrdečně vyslýchat. Pak je všechny zavřou i s rodinami a přáteli (akce Kámen) ... Stačí nebo mám pokračovat?

Co tedy s komunisty? Vyhnat je nemůžeme, i když jich je méně než sudetských Němců a na Sibiř by se určitě vešli. Protože nelze očekávat, že by nový parlament s většinou sociálních demokratů a komunistů, cokoliv antikomunistického přijal jako zákon, nezbývá nic jiného, než je jednoduše nevolit. A neměli bychom volit ani takové lidi, kteří nyní už nejsou komunisty, ale do roku 1990 jimi byli. Protože komunista se charakterově nezměnil. Zaprodat své svědomí kvůli osobnímu prospěchu a na úkor druhých je taková charakterová vada, že takový člověk nemá v politice co pohledávat.

Příkladem toho, jak by se měl bývalý komunista zachovat, je spisovatel Pavel Kohout. Kdysi zapálený komunista a prorežimní básník se politice důsledně vyhýbá. Před asi dvaceti lety jsem viděl, jak v talk show německé televize na dotaz moderátorky, zda se jako chartista zapojí do politického života v Československu, odpověděl, že ne. Že cítí svoji minulou spoluzodpovědnost za komunistický režim a do politiky již nepatří. Klobouk dolů.

Komunisty můžeme nechat žít a pracovat v jakémkoliv povolání, kromě služeb veřejnosti v politice. A budeme vyrovnáni. Měli by být za toto řešení vděčni, dokonce velice. Oni se svými občany za své diktatury jednali jinak. Ale nevolme žádného současného ani bývalého komunistu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Karol Wild | pátek 20.9.2013 9:33 | karma článku: 21,73 | přečteno: 925x
  • Další články autora

Karol Wild

Otevřený dopis panu primátorovi

Vážený pane primátore, přeji Vám k novému roku pevné zdraví a hlavně dobré nervy. Budete je ve Vaší funkci bohatě potřebovat - uvedu příklad.

30.12.2023 v 14:59 | Karma: 6,17 | Přečteno: 234x | Diskuse| Miniblogy

Karol Wild

Otevřený dopis pro paní Janků a pana Bangu

Na tomto místě jim chci oběma napsat, co soudím o blogu, který administrují. Protože si myslím, že taková vynikající možnost výměny názorů stojí za to.

23.12.2023 v 11:03 | Karma: 22,30 | Přečteno: 764x | Diskuse| Hyde park

Karol Wild

Zelenskyj a Putin podruhé

Před časem jsem zde na svém blogu, na samém počátku Putinovy vojenské akce napsal, že Putinovi jde jen o Donbas a Luhansko. Dostalo se mi výsměchu.

12.12.2023 v 23:43 | Karma: 32,30 | Přečteno: 752x | Politika

Karol Wild

SSSR a nacistické Německo rozpoutaly druhou světovou válku - podruhé a naposled

Před několika dny jsem napsal článek nesprávně nazvaný, protože na kritizovaném plakátu zněl nápis: SSSR a nacistické Německo rozpoutaly druhou světovou válku. Omlouvám se, ale...

1.12.2023 v 9:35 | Karma: 22,10 | Přečteno: 697x | Politika

Karol Wild

Nakoupíme 24 letadel F-35

Mnoho občanů se ptá, k čemu je to dobré. Tak jsem si dovolil několik poznámek, které se opírají o názory odborníků.

26.11.2023 v 18:52 | Karma: 33,47 | Přečteno: 876x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Děda chtěl vnučku do péče kvůli týrání. Zmanipuloval ji k výmyslům, soudí ho

21. května 2024  17:25

Bouchla mě sušákem na prádlo, kopla do břicha, je zlá, křičí, tahá mě za vlasy, sráží na zem. Takto...

Poslanci znovu řeší možné odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:15

Přímý přenos Poslanci rozhodují o možnosti odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění, což vrátil Senát....

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  17:14

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Distributor smrtícího alkoholu z metanolové kauzy byl podmínečně propuštěn

21. května 2024  16:36,  aktualizováno  17:05

Jiří Vacula, který v roce 2012 distribuoval otrávený metanol, byl podmíněně propuštěn na svobodu. S...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 167
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 879x
PhDr. Karol Wild je bývalý filmový a televizní režisér, kdysi také učitel na VŠE a na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Nyní v důchodu. 

Seznam rubrik