Telč 2009 s ďáblem

Těším se do Telče, upřímě a bez mučení ze zcela sobeckých důvodů, přes den budu mávat kordem a večer budu mávat na muzikanty.

Vystoupení loni

Letos to bude dvacet let existence šermířské společnosti Cavalieri Moravi, a celkem třicet let, co se věnuji šermu. Co je však pro letošní léto důležité z hlediska telčského zámku, respektive z hlediska naší šermířské party, je to, že budeme na zámecké terase již jedenáctým rokem. Obnovená premiéra naší nejúspěšnější hry Kulhavý ďábel je dárkem sama sobě i okolí.

Takže ošklivý démon Asmodeus bude zase svádět k prostopášnému životu, bude mladého Alonza, šlechtice od jména i meče, provádět lidskými osudy a ukáže mu ošidná tajemství lásky, toho tak opěvovaného citu a tak často zrazeného.

Partička jedenácti lidí má za cíl diváky především pobavit, poučení je hezké, ale spousta šermu, rvaček a vtípků je přitažlivější, než suchá historie.

Pohádkový zámek v Telči bude hostit pohádku o nalezení cesty k lásce. Dobro bude potrestáno… tedy získá, to po čem touží a to nemusí být vždy to, co si zaslouží.

Když jsem před léty objevil knihu francouzského autora ze 17. století Alaina Reného le Sage, Kulhavý ďábel, věděl jsem, že to je to pravé. Ďábel Asmodeus, někdy také zvaný Kupido... bůžek smíchu, srandiček a znalec lidské duše. Z legrace k frašce, z frašky k dramatu, to je lidský život v zkratce, v jedné knize a následně v jednom divadelním aktu.

Takže milí přátelé, naši věrní návštěvníci zámku, co více říct? Těším se, moc se těším na shledání s vámi, každý den na zámecké terase, mimo pondělí od soboty 25.7. do neděle 9.8. včetně, v 11 00  13 00  15 00 a jako vždy hrajeme za hubičku, tentokráte navíc …

smlouvy s ďáblem za dušičku!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Robert Waschka | středa 1.7.2009 17:58 | karma článku: 8,61 | přečteno: 942x