Akce o pohybu, pohyb na akci je MoveCon součást Festivalu Fantazie

Pohyb, setkávání. Vylučují se nebo naopak umí koexistovat či se přímo doplňovat? Festival Fantazie v Chotěboři (29. 6. – 8. 7.) navštíví tisíce lidí, přijedou za filmy, hrami a vším, co je protknuté dobrodružstvím, ať se jedná o světy fantasy nebo sci-fi, či seriály z hororového prostředí. To je setkávání, ale musí se odehrávat jen vsedě, při sledování filmů a hraní her? Co je ale největším dobrodružstvím? Prožít něco napínavého na vlastní kůži. Vzrušujícím zážitkem se může stát vášnivý tanec, první krůčky v bojovém umění anebo tak, na první pohled, jednoduchá věc jako je ranní rozcvička.

Hvězdná brána přihlíží škole šermu

A to přesně nabízí MovCon! Pohybová linie Festivalu Fantazie není jen o pohybu, je o všem co se dá s pohybem spojit, o teorii boje je přednáška Renesanční mistři šermu, pokud je lákavější uchopit do ruky zbraň a postavit se soupeři je zde linie workshopů, například Šavle není meč, o to větší bžunda, již dle názvu šermířská dílna spojená s legrací i uměním boje. A Dům rytířských ctností připravil pro MoveCon mnohem více, samé nové pořady (a mimo jiné přivezeme opět desítky funkčních zbraní)!

Boj čili fight není výsadou válečníků, křehké dívenky v nádherných kostýmech jsou éterické zástupkyně stylu anime. Hrají divadlo o postavách, které ztvárňují, takzvaný Cosplay.  Součástí každého dramatu je i konflikt a už tu máme další nabídku MoveConu. První ucelená série určená milovníkům scénického ztvárnění oblíbených postav – Cosfight, aneb jak sestavit bojovou scénu pro anime (také pro divadlo, film, LARP). Mimo teorie opět nabízí MoveCon praktickou dílnu a fakt, že na Animefestu tento pořad navštívilo přes sto lidí, říká, přijďte včas, dokud jsou zbraně na půjčení.

Co vám ještě mohu slíbit? Nu, jako lektor Domu rytířských ctností výše uvedené a pár dalších přednášek a bojových ateliérů navíc. Jako součást party super lidí pořádajících MoveCon, tuto linii Festivalu Fantazie, ještě něco navíc: Taneční dílny od břišního tance po vášnivé tango, čínské meditační a bojové umění předávané úžasnou lektorkou (zlatou medailí se nechlubí, ale my víme své), zápasení a hravé rozcvičky s fakt pořádným učitelem, kejklířské a divadelní dovednosti předávané talentovanými a čirou náhodou i krásnými lektorkami… zkrátka co víc říct než přijďte a uvidíte, pardon vlastním tělem to potěšení pohybu vyzkoušíte.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Robert Waschka | úterý 8.5.2012 19:42 | karma článku: 5,44 | přečteno: 477x